МОН розпочне проект із протидії гібридним загрозам

МОН розпочне проект із протидії гібридним загрозам

Міністерство освіти і науки разом з 11-ма українськими та європейськими вишами працюватиме над проектом із протидії гібридним загрозам. Про це йшлося під час установчої зустрічі партнерів проекту «Academic Response to Hybrid Threat», що реалізується в межах Програми Європейського Союзу Еразмус+ за напрямом «Розвиток потенціалу вищої освіти».

Планується, що результати проекту надалі використають для програм навчання і підвищення кваліфікації педагогів.

За інформацією МОН, над втіленням проекту працюватимуть 7 українських вишів, зокрема, Харківський національний університет радіоелектроніки, Український католицький університет, Державний університет інфраструктури та технологій, Національний університет «Острозька Академія», Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв, Харківський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України та Горлівський інститут іноземних мов «Донбаський державний педагогічний університет».

Від європейських партнерів до складу консорціуму увійшли Університет Ювяскюля, Вища інженерна школа Франції, Університет Коїмбри та Університет Тарту.

Передбачається, що виконавці проекту працюватимуть над розбудовою безпечного громадянського середовища в Україні.

Окрім того, проект має запровадити міждисциплінарні та короткострокові сертифіковані освітні програми, спрямовані на протидію гібридним загрозам, розбудову експертної інфраструктури для проведення міждисциплінарних досліджень і дослідницько-орієнтованих занять.

Навчальні модулі з інформаційної безпеки будуть побудовані із застосуванням технологій превентивного навчання, які використовуються у системах штучного інтелекту країн Європейського Союзу.

Проект триватиме впродовж 2019-2022 років.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *