МОН запустило платформу для взаємодії науки й бізнесу

Міністерство освіти повідомило про запуск платформи «Наука та бізнес», яка стане онлайн-майданчиком для ефективної взаємодії бізнесменів та науковців.

Метою створеного ресурсу є надання можливість бізнесу отримати науковий результат, а вченим – реалізувати власний потенціал і комерціалізувати результати наукового пошуку.

За словами заступника міністра освіти і науки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артура Селецького, такі нові інструменти співпраці створюються для того, щоб стимулювати розвиток наукового потенціалу та економіки країни.

«Відтепер представники бізнесу, науковці та інноватори мають змогу взаємодіяти за допомогою сучасного інструменту – платформи «Наука та бізнес». Такий майданчик дозволить економити час для пошуку необхідних рішень і задач, стимулювати та вдосконалювати співпрацю, а також покращувати ефективність наукових досліджень і приносити практичні результати», – зазначив Артур Селецький.

Очікується, що новостворена платформа допоможе науковцям презентувати бізнесу свій науковий продукт або інноваційну розробку, а бізнесу знайти партнерів для виконання спільних проєктів та замовити науково-технічну експертизу.

Окрім того, платформа має забезпечити інформаційну й консультаційну підтримку для науковців і бізнесу та доступ до баз даних наукових розробок і актуальних потреб бізнесу.

У Міносвіти переконані, що завдяки ресурсу науковці зможуть залучати інвестиції та отримувати дохід від передачі прав на використання інтелектуальної власності.

У свою чергу бізнес зможе скоротити витрати на дослідження на ранніх етапах та отримати доступ до найкращих наукових та інженерних рішень у конкретних сферах, що посилить конкурентоспроможність шляхом виготовлення високотехнологічної продукції.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *