МОН затвердило програму для учнів за кордоном

МОН затвердило освітню програму для дітей, які перебувають за кордоном і навчаються в місцевих школах.

Використання такої програми педагогами допоможе уникнути подвійного навантаження дітей, адже містить лише українознавчий компонент.

За словами міністра освіти Оксена Лісового, навчання за такою програмою дозволить дітям зберегти зв’язок з рідною країною.

«Ми розуміємо, що за кордоном діти, як правило, зобов’язані відвідувати місцеву школу. Тож навчання ще й в українському закладі може бути складним через подвійне навантаження для дитини. Щоб уникнути цього, але зберегти українським дітям зв’язок з рідною країною, ми створили цю освітню програму, яка передбачає вивчення лише українського компонента – мови, літератури, історії та інших предметів, які не вивчають у закордонних школах», – зазначив Лісовий.

Освітня програма містить перелік предметів й інтегрованих курсів та рекомендований розподіл кількості навчальних годин на тиждень для вивчення предметів навчального плану.

Також у ній подані додаткові години для проведення індивідуальних консультацій та групових занять, які можна використати для організації коригувального навчання, та вимоги до осіб, які можуть здобувати освіту відповідно до цієї програми.

Окрім того, документ містить рекомендовані форми організації освітнього процесу та опис інструментарію оцінювання.

ЗАВАНТАЖИТИ ПРОГРАМУ

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *