МОН: «зависання» коштів на місцевих рахунках є недопустимим

Безцільне «зависання» коштів освітньої субвенції на рахунках місцевих бюджетів є недопустимим явищем.

Про це наголосив міністр освіти Сергій Шкарлет, коментуючи накопичення майже 7 млрд грн залишків субвенції на рахунках місцевих бюджетів.

За словами міністра освіти, метою відомства є посилення взаємодії з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування й забезпечення на законодавчому рівні ефективного використання коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

«Залишки субвенції мають йти на зарплату педагогічним працівникам, закупівлю обладнання для їдалень та навчальних кабінетів, придбання засобів індивідуального захисту. Безцільне «зависання» коштів на місцевих рахунках є недопустимим явищем у розбудові сучасного, комфортного, інклюзивного освітнього середовища», – зазначив Сергій Шкарлет.

Виходячи з цього, Міністерство освіти і науки рекомендує засновникам закладів освіти провести ґрунтовний аналіз поточного стану матеріально-технічної бази та спрямувати залишки коштів за освітньою субвенцією, що утворилися на рахунках місцевих бюджетів на оплату праці педагогічних працівників та оновлення матеріально-технічної бази шкіл.

фінансування освіти

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *