На Черкащині школи мають надати звіти про волонтерство

У Черкаській області збирають звіти про волонтерську діяльність шкіл.

Про це свідчить допис місцевої мешканки в мережі Facebook.

За словами дописувачки Оксани Колісник, школи отримали таблицю, яку необхідно заповнити, надавши звітні дані про кількість благодійних заходів, суму зібраної допомоги, вагу зібраних продуктів харчування, кількість придбаних автомобілів, дронів, тепловізорів тощо.

«Дякую обласній управі освіти за оперативне доповнення картинки, яка ілюструє ситуацію … необхідності допрацювати в комунікаціях, причому і в самій системі. Бо, здається, що на світ Божий винесли тільки таблицю, яку заклади освіти отримали без супровідного листа чи окремо від нього (хто поекономив на переписці – хай розбираються). Наводжу цей лист, який пояснює наміри управління, як виявляється, цілком логічні і корисні. Тобто, суть – нормальна. А з формами треба працювати…» – пише Оксана Колісник.

Далі дописувачка наводить лист, у якому Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації пояснює необхідність подачі такого звіту «узагальненням та популяризацією інформації про діяльність колективів закладів освіти щодо волонтерської діяльності у воєнний період».

Надати звіти заклади освіти мають до 9 лютого 2023 року.

Дописувачка зазначає, що про такі ініціативи чиновників має дізнаватись широкий загал.

«Цей ідіотизм має бути «прославлений». Що там у нас в законах «Про освіту», «Про загальну середню освіту»? Які функції-задачі-відповідальність закладів освіти? Пані і панове, ви вчаділи?» – обурюється Оксана Колісник.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *