На Півдні під час атаки “Шахедів” були влучання: що стало ціллю ворога

Росіяни в ніч на 26 грудня атакували Південь дронами / Колаж 24 Каналу

Російські окупаційні війська вкотре запустили по Україні “Шахеди”. Силам ППО вдалося ліквідувати більшу частину БпЛА, однак не обійшлося без влучань – в Одеській та Миколаївській областях.

Усього було декілька хвиль запуску дронів-камікадзе. Повідомлення про жертв внаслідок ударів не надходили.

Деталі атаки

В ніч на 26 грудня російська армія запустила з тимчасово окупованого Криму і східного узбережжя Азовського моря по Півдню України дрони-камікадзе. Всього було дві хвилі атак, що тривали 2 і 4 години.

Підрозділам протиповітряної оборони вдалось знищити 9 ударних БпЛА типу “Shahed-131/136”. З них 4 було ліквідовано в Одеській та Миколаївській областях, а 1 – на Херсонщині. На жаль, були влучання – на Одещині та Миколаївщині.

В Одеському районі ворог поцілив по відкритій території одного з інфраструктурних об’єктів. Пожежу вдалося оперативно ліквідувати, постраждалих немає. У Миколаївській області росіяни вдарили по промисловому об’єкту, пошкоджено складські будівлі. Жертв не зафіксовано.

Що відомо про запуски дронів

  • Росія з 18:30 25 грудня по 3:00 26 грудня атакувала Україну ударними БпЛА типу “Шахед” з південно-східного напрямку. Всього ворог випустив 19 дронів-камікадзе.
  • Повітряна тривога ввечері та вночі лунала в Одеській та Миколаївській областях. Згодом сирени поширилися й на Херсонську, Черкаську, Кіровоградську, Вінницьку області. Була загроза для Старокостянтинова, що у Хмельницькій області.
  • Силам ППО вдалося збити 13 ворожих безпілотників у межах Одеської, Херсонської, Миколаївської та Хмельницької областей. Також українська тактична авіація влучила у великий десантний човен Чорноморського флоту Росії “Новочеркаськ”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *