Над Севастополькою бухтою – димова завіса: ранок в Криму розпочався з вибухів

У Севастополі в Криму прогрміли вибухи / Колаж 24 Каналу

Окупований Крим не може спокійно жити внаслідок війни, що Росія розв’язала проти України. Зокрема, у центрі Севастополя пролунало декілька вибухів.

У понеділок вранці, 15 травня, на Кримському півострові – неспокійно, про що пишуть телеграм-пабліки та інформує 24 Канал. Водночас над Севастопольською бухтою – димова завіса.

Неспокійний ранок в Криму

Близько 07:45 почали з’являтися перші повідомлення про вибухи в центрі Севастополя, що на півдні півострова. Певні інформаційні ресурси припускають, що це військові навчання, однак точної інформації не має.

Над Севастопольською бухтою запустили димову завісу,
– пише один з телеграм-каналів з посиланням на місцевого жителя.

Після окупації Криму у 2014 році росіяни справді перетворюють його на військову базу. Однак і не виключено, що вибухи є черговим наслідком атаки повітряних цілей по військових об’єктах.

Розташування Севастопольської бухти: дивіться на карті від Google maps

До того ж росіяни запустили димові завісу в районі Севастопольської бухти, що наштовхує на думку про те, що справи в них вчергове – ненайкраще.

Що таке димова завіса Це створена за допомогою великої кількості диму “загорожа” для приховування руху або місцеперебування осіб, техніки чи позицій від ворога під час військових операцій. Це тактика, яку можуть використовувати для захисту військ під час переміщення або для запобігання точного націлювання з боку ворожих сил. Для створення димової завіси можуть використовуватися різні засоби, зокрема спеціальні димові гранати або димові шашки, які випускають густий дим під час спалювання.Інші новини щодо півострова

  • Речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк констатувала, що ворог почав знову інтенсивно атакувати міста нашої держави з Криму. За її словами, російські окупанти ціляться в промисловість та енергетичну інфраструктуру.
  • Водночас Володимир Зеленський прокоментував питання повного знищення незаконно збудованого Кримського мосту. Президент України наголосив, що переправа є законною ціллю для нашої держави. Київ робитиме усе, аби її ліквідувати.
  • Екскомандувач ВМС Ігор Воронченко переконував, що Крим є центром ваги в теперішній війні. За його словами, з цього півострова все почалося у 2014 році, ним і має все закінчитися.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *