Наймасштабніша атака за кількістю жертв: у Києві 1 січня буде оголошено днем жалоби

У Києві оголосять день жалоби / Колаж 24 Каналу

Російські окупанти 29 грудня масовано обстріляли Київ ракетами. Мер Києва розповів, що ця ракетна атака країни-терористки на Київ стала найбільшою за кількістю жертв серед мирних мешканців столиці.

Віталій Кличко розповів, що у столиці України оголосять день жалоби. Згодом у КМВА уточнили, що це буде 1 січня.

Що відомо про ситуацію в Києві

Станом на вечір 30 грудня кількість загиблих знову зросла. З-під завалів дістали тіло ще одного загиблого. Наразі пошукова операція ще триває.

Рятувальники виявили ще одного загиблого. Сімнадцять. Вже сімнадцять життів мирних мешканців забрав ракетний удар російських нелюдів. Пошукова операція ще триває,
– мовиться у повідомленні.

Сьогодні – день жалоби в інших містах України

В Запорізькій області 30 грудня оголошено День жалоби. Про це повідомив очільник ОВА Юрій Малашко та зазначив, що ворожа атака забрала життя 9 мирних запоріжців.

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер заявив, що у звʼязку з людськими втратами через російську ракетну атаку, 30 грудня в Одесі та області буде оголошено траур.

“Ще раз висловлюю свої щирі співчуття тим, хто сьогодні втратив близьких…”, – зазначив Кіпер.

30 грудня також оголошений день жалоби і у Дніпрі. Про це повідомив керівник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак та зазначив, що російські окупанти вбили 6 мирних мешканців.

А оскаженілим загарбникам ніколи не буде прощення за кров, пролиту на українській землі. Нелюдам – вічна ганьба!
– наголосив Лисак.

Атака противника на столицю України 29 грудня: коротко

  • Російські окупанти зранку 29 грудня здійснили пуск крилатих ракет зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС.
  • Вже о 7:30 у Києві було чутно звуки вибухів. Віталій Кличко повідомив, що це українська ППО працює по російських об’єктах.
  • Незабаром стало відомо про пожежі у декількох районах Києва, зокрема, у КМВА зазначали про загоряння багатоповерхового будинку.
  • Також Кличко розповів про те, що уламки ракет також пошкодили складське приміщення у Шевченківському районі столиці. Зазначалося, що там під завалами перебувають люди.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *