Наслідки збиття російських Су-34 та чергова атака “Шахедами”: хронологія 672 дня війни

Хронологія 672 дня війни / GettyImages та Колаж 24 Каналу

Росія продовжує вести проти України злочинну повномасштабну війну. Водночас аші захисники дають ворогу відсіч по всій лінії фронту.

Україна протистоїть повномасштабній російській агресії вже 672 дні. Про головні події цієї доби – читайте у тексті 24 Каналу.

07:52, 27 грудняОновлена статистика втрат ворога

протягом минуло доби українські захисники ліквідували 790 окупантів.

Від 24 лютого 2022 року російська армія вже втратила близько 355 750 особового складу. Варто зазначити, що такі дані про втрати ворога є приблизними, адже підрахувати точну кількість ліквідованих загарбників в умовах активних бойових дій дуже складно.

Так звана “друга армія світу” від початку повномасштабного вторгнення втратила:

  • особового складу – близько 355 750 (+790) осіб;
  • танків – 5 913 (+14);
  • бойових броньованих машин – 10 973 (+17);
  • артилерійських систем – 8376 (+10);
  • РСЗВ – 934 (+0);
  • засоби ППО – 616 (+2);
  • літаків – 329 (+0);
  • гелікоптерів – 324 (+0);
  • БпЛА оперативно-тактичного рівня – 6 471 (+13);
  • крилаті ракети – 1 620 (+2);
  • кораблі /катери – 23 (+0);
  • підводні човни – 1 (+0);

07:50, 27 грудняДанілов порівняв тактику росіян у Мар’їнці та Бахмуті

Данілов наголосив, що Збройні Сили України продовжують контролювати частину Мар’їнки попри постійні атаки ворога. Нині місто фактично повністю знищене росіянами – там не лишилося жодної вцілілої будівлі. Однак окупанти не відмовилися від бажання захопити Мар’їнку, а точніше те, що залишилося від колись квітучого міста.

Порівнюючи бойові дії у Мар’їнці та Бахмуті, Данілов заявив, що нині ситуація гірша.

07:48, 27 грудняУ яких областях були влучання

Більшість із тих дронів, які не вдалося збити, атакували прифронтові регіони. Зокрема, Херсонщину.

Водночас протиповітряна оборона працювала у Миколаївській, Одеській, Херсонській, Дніпропетровській, Вінницькій, Запорізькій, Хмельницькій та Кіровоградській областях.

Крім цього, декілька БпЛА впали без наслідків. У Дніпропетровській ОВА повідомили, що над областю збили 13 ударних дронів. “Шахедів” приземлили у Синельниківському, Нікопольському, Павлоградському та Кам’янському районах. Там обійшлося без постраждалих.

07:46, 27 грудняВночі окупанти атакували Україну 46 “Шахедами”

Українська протиповітряна оборона відпрацювала по ворожих повітряних цілях. Збити вдалося майже всі дрони.

Знищити вдалося 32 із 46 дронів, які запустила Росія по українській території.

До відбиття повітряного нападу залучено тактичну авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

06:17, 27 грудняРосійські військ знизили темп дій на лівому березі Дніпра після збиття Су

Українські військові збили російський літак Су-34 на Маріупольському напрямку та один російський Су-30СМ над Чорним морем на додаток до трьох літаків Су-34, які українські сили збили на Півдні.

Речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк заявила, що російські сили на східному березі Херсонської області щодня проводять вдвічі менше наземних атак на українські позиції порівняно з попереднім середнім показником у 30 штурмів на день.

25 грудня російський мілблогер заявив, що російська авіація в Херсонській області не працює протягом останніх трьох днів через знищення російських літаків Су-34.

06:15, 27 грудняЯк окупанти використовують порт у Бердянську

Російські окупанти перетворили Бердянськ Запорізької області на військову базу – розміщують там боєкомплект і особовий склад. Важливим для ворога залишається морський порт.

Заступник голови Бердянської районної ради Віктор Дудукалов сказав 24 Каналу, що в порту тотальний контроль. Там риють укріплення, розташовують протиповітряну оборону, облаштовують укриття.

З порту росіяни вивозять награбоване, зокрема брухт, а привозять натомість боєкомплект і важку техніку. Водночас розповідають, що буцімто хочуть розвивати інфраструктуру цивільних перевезень.

06:11, 27 грудняЯка спроможність Росії висадити десант після знищення трьох ВДК

Командувач Військово-морських сил Збройних сил України Олексій Неїжпапа зазначив, після подібних ударів окупантам буде складно проводити висадки свого десанту. Крім того, подібні атаки вплинути й на розташування ракетоносіїв загарбників.

За словами віцеадмірала, подібні дії суттєво перешкодили здатності противника здійснювати десантні напади, зменшивши їх чисельність лише до батальйону, тобто фактично вдвічі.

06:09, 27 грудняРосія запускала “Шахеди”

Росія не припиняє атакувати українські мирні міста ударними дронами. На Сході та Півдні у ніч на 27 грудня оголосили про загрозу обстрілів.

Відбої почали оголошувати після гучних вибухів в Одесі.

Станом на 3:47 загрози вже не було.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *