Наступний навчальний рік оголошено Роком математики

Наступний навчальний рік оголошено Роком математики

2020/21 навчальний рік буде оголошено Роком математики в Україні. Про це повідомила міністр освіти і науки Ганна Новосад, під час презентації результатів міжнародного дослідження якості освіти PISA-2018.

За словами міністра, проведення Року математики має допомогти привернути увагу всього суспільства до розвитку математичної грамотності не лише у школярів, а у всіх громадян.

«Оскільки за результатами PISA-2018 ми маємо найгірші дані саме з математики, наступний 2020/21 навчальний рік буде оголошено Роком математики в Україні. Попередньо Президент дав погодження, і ми вдячні йому за відкритість і готовність швидко реагувати на потреби нашої освіти. Під такий рік буде розроблено план заходів, що передбачатиме цілий спектр активностей для стимулювання розвитку математики в Україні», – зазначила Ганна Новосад.

Згідно з результатами PISA-2018, базового рівня математичної компетентності – мінімального, якого в кінці першого етапу середньої освіти мають досягти учні, – в Україні не досягли 36% українських 15-річних підлітків.

Як відомо, PISA (Program for International Student Assessment) є міжнародним дослідженням, що проводиться з 2000 року в понад ніж 80 країнах. Кожні три роки дослідження вивчає рівень оволодіння читацькою, математичною та природничо-науковою компетенціями у 15-річних підлітків. PISA не перевіряє, чи засвоїли учні зміст освітньої програми, а оцінює, наскільки учні здатні використовувати здобуті знання, уміння та навички в реальному житті.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *