Називають “другом Путіна”: глава МЗС Угорщини поскаржився на “несправедливість”

Петер Сіярто не вважає себе другом Путіна / Колаж 24 Каналу

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто поскаржився, що угорський уряд вважають “другом Путіна”. За його словами, країна “порушує важливі питання”, але її ніхто не чує.

Угорський міністр переконаний, що на їхню думку ніхто не звертає увагу, через що виникає конфлікт. Він зазначив, що в Угорщини власна “унікальна політична стабільність”.

Угорщина та її інтереси

Голова МЗС Угорщини Петер Сіярто розповів, що його уряд “порушує важливу справу, а інші діють так, ніби нічого не сталося”. Він поскаржився, що це свідчить про те, що в останні роки немає реального простору для раціонального діалогу зі стратегічних питань – “ситуація погіршується”.

Якщо ми висуваємо таку вимогу, то у відповідь отримуємо не обговорення, не вивчення того, як ми можемо знайти рішення, а навішування ярликів друзів Путіна, кремлівських пропагандистів або, можливо, російських шпигунів,
– поскаржився глава МЗС.

Водночас він додав, що якби було місце для раціонального діалогу, якби була “взаємна повага”. За словами Сіярто, якби ті, хто постійно говорить про демократію, звертали увагу на іншу думку, то стигматизації можна було б уникнути.

На думку міністра, уряд Угорщини завжди був чесним щодо своєї стратегії та цілей, що “можливо завдяки унікальній політичній стабільності, яка панує в країні”. Саме тому, як зазначив Сіярто, вони можуть дозволити собі говорити те, що роблять, і робити те, про що говорять.

Угорщина та війна

  • Варто зазначити, що нещодавно вже угорський прем’єр Віктор Орбан обурювався, що голова українського МЗС назвав його “проугорським” політиком. Він сказав, що його не обходить думка України, оскільки Угорщина суверенна держава, яка не потребує жодного схвалення.
  • Віктор Орбан відкрито симпатизує Росія та неодноразово блокував виділення 50 мільярдів євро для України – рішення про які все ж вдалося прийняти. Водночас Орбан і проти вступу України до ЄС, оскільки це створить новий “центр сили” на чолі з США.
  • Співзасновниця угорської опозиційної партії “Моментум” Каталін Чех зауважила, що ЗМІ Орбана фактично стали рупором Russia Today або Sputnik. Дуже важко знайти неупереджену інформацію щодо війни в Україні. Вона також припустила, що якби угорці більше чули про те, що їхня безпека залежить від безпеки нашої держави, то, переконана вона, були проти такої політики уряду країни.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *