Нічна атака “Шахедами”: у ЗСУ назвали області, які були під найбільшим ударом

Гуменюк розповіла деталі нічної атаки “Шахедами” / Колаж 24 Каналу

У ніч проти 17 грудня ворог атакував територію України ударними безпілотниками типу “Шахед”. Більшу частину дронів-камікадзе окупанти спрямували на Південь.

Очільниця Об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону розповіла деталі нічної атаки. Вона також повідомила, що ворог запускає “Шахеди” таким чином, аби їхні траєкторії пролягали над житловою інфраструктурою, передає 24 Канал.

Херсонщина та Одещина були під прицілом окупантів

Гуменюк розповіла, що окупанти під час нічної атаки 17 грудня запустили “Шахеди” з Криму таким чином, щоб максимум своєї траєкторії безпілотники пройшли тимчасово окупованою Херсонщиною й не були уражені. Вона також наголосила, що Росія почала зосереджуватися на ударах дронами-камікадзе по Херсонщині.

Якщо раніше ворожі удари були спрямовані глибше у тилові території, то цієї ночі в зоні нашої відповідальності бойова робота велася в основному на Херсонщині та Одещині,
– заявила Гуменюк.

Вона повідомила, що у зоні відповідальності ОК “Південь” було збито 16 безпілотників з усіх 20, якими ворог намагався атакувати. Зокрема, над Херсонщиною українські захисники збили 7 “Шахедів”, ще 9 БпЛА ліквідували у межах Одещини.

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат також наголосив, що на Херсонщині під час нічної атаки тривала серйозна бойова робота.

Атака “Шахедами” 17 грудня: головне

  • Повітряні сили повідомили, що ворог запустив “Шахеди” близько о 21:04. Дрони-камікадзе рухалися групами з кількох напрямків. Загалом повітряна тривога тривала до 4 ранку.
  • На ранок у Повітряних силах повідомили, що окупанти запустили 20 “Шахедів”, а також намагалися завдати ракетного удару “Іскандером-К” та Х-59. Крилата ракета “Іскандер-К” не досягла цілі, а авіаційну ракету Х-59 знищили українські захисники. Також сили та засоби ППО ліквідували усі “Шахеди”, які запустили окупанти.
  • Усі повітряні цілі знищено у межах Одеської, Херсонської, Запорізької та Хмельницької областей.
  • На жаль, збиті “Шахеди” завдають руйнувань. Так, один з безпілотників впав на приватний будинок в Одеській області й вибухнув. Як повідомили в ОВА, вибуховою хвилею пошкоджено будинки навколо, ангар з майном приватної спортивної установи.
  • На місці падіння збитого “Шахеда” виникла пожежа, яку рятувальники оперативно ліквідували. Коли вогонь вдалося приборкати, то на місці виявили тіло загиблого.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *