Нічого кращого не придумали, – Ігнат про реакцію росіян на збиття одразу кількох Су-34

Впродовж кількох останніх днів Повітряні сили ЗСУ відправили “у вічний політ” чимало російських літаків. Зокрема, мовиться про бомбардувальники Су-34, які завдають удари керованими авіабомбами по передньому краю й глибокому тилу.

В ефірі 24 Каналу речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів про істерику окупантів після рекордного знищення російських літаків.

Ворогу не вистачає сміливості визнати всі свої втрати

Російське керівництво відправляє пілотів фактично на смерть, адже вони запросто можуть опинитися у зоні потенційного ураження Patriot, який швидко завдасть удар й знищить групу ударних літаків.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ нагадав, що подібна історія вже була у травні над Брянською областю Росії, потім був випадок із Су-35 на Одещині й ще один із Су-24М.

Росіяни не хочуть вчитися на помилках,
– зазначив Ігнат.

Військове командування Росії відправляє пілотів якомога далі в український тил, щоб знищувати об’єкти в глибині оборони, проте закінчується це плачевно.

“Ворог навіть визнає свої втрати. Не всі, звісно, але визнає. Щоб хоч якось зарадити цьому, окупанти нічого кращого не придумали як умовно у зведенні міноборони Росії “знищити” наші IRIS-T та два Су-24М, які у ніч проти 26 грудня завдали удар по ВДК “Новочеркаськ”, – зазначив речник командування Повітряних сил ЗСУ.

Важливо! Збройні Сили України у ніч проти 26 січня завдали потужного удару по великому десантному кораблю “Новочеркаськ” російського флоту, який перебував у тимчасово окупованій Феодосії. Росіяни “знищують” F-16, яких немає в Україні

Втім, це далеко не всі уявні “здобутки” країни-агресора. Протягом цього тижня росіяни вже нібито “знищили” цілу ескадрилью винищувачів F-16, які Україні ще навіть не передали. До того ж пропагандисти “підтвердили” інформацію фейковими фотографіями з 2018 року із Західного аеродрому.

На території України ще немає жодного винищувача F-16. 22 грудня стало відомо, що Нідерланди почали підготовку перших 18 літаків F-16 для доставки до України. Як зазначив Ігнат, до кінця 2023 року в передачі F-16 немає потреби, адже нині триває навчальний процес льотного складу, наземного персоналу та підготовка інфраструктури.

Немає підстав і доцільності розміщувати F-16 на території України. Все відбувається поступово,
– додав речник командування Повітряних сил ЗСУ.

Країни, які долучилися до коаліції F-16, надають Повітряним силам ЗСУ свої майданчики для того, щоб пілоти й інший персонал мали змогу проходити навчання. Зараз українці проходять процес переозброєння на F-16 в екстреному режимі.

“Жодна з країн світу не переходила в рекордні терміни з радянського на західний літак”, – зауважив Ігнат.

ЗСУ знищують російську авіацію

  • Опівдні 22 грудня Повітряні сили ЗСУ збили 3 російські бомбардувальники Су-34 на Херсонському напрямку. У деяких російських телеграм-каналах наводиться версія, що літаки були збиті системою Patriot, коли виконували політ для бомбардування української території.
  • Збиття трьох Су-34 пропагандисти офіційно назвали “чорним днем російської авіації”.
  • Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук повідомив, ввечері 24 грудня українські військові збили ще один російський бомбардувальник Су-34 на Маріупольському напрямку.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *