Нічого нового немає, – Буданов спростував, що Росія вперше використала 1500-кілограмову бомбу

Коротка версія новини

  • Армія країни-агресорки вже використовувала ОДАБ-1500 для ударів, стверджує начальник української розвідки Кирило Буданов.
  • ОДАБ-1500 має велику руйнівну силу, але зауважується, що у російських військових обмежений запас цих боєприпасів.
  • Російська армія продовжує обстріли Сумської області, завдаючи значної шкоди об’єктам та будинкам в прикордонному районі.

Буданов спростував заяви, що росіяни вперше використали 1500-кілограмову бомбу для ударів / Колаж 24 Каналу

У мережі ширилася інформація, що Росія нібито вперше застосувала в Україні авіабомбу вагою 1 500 кілограмів. Однак ця інформація виявилася неправдивою.

Армія країни-агресорки вже неодноразово використовувала подібні авіабомби для ударів. Про це в етері телемарафону повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, передає 24 Канал.

Буданов спростував використання 1500-кілограмової бомби

Голова української розвідки наголосив, що може прямо спростувати заяви про нібито “перше використання 1500-кілограмової бомби” росіянами для ударів по Україні.

Бо ОДАБ-1500 використовувалися вже не один раз – і на лінії фронту. І коли була активна фаза операції “Російського добровольчого корпусу” та “Легіону Свобода Росії” (на території країни-агресорки – 24 Канал), там так само ОДАБ використовувався,
– пояснив він.

Тому, за словами генерала, у використанні 1500-кілограмової авіабомби немає нічого нового.

Військові писали про “перше” використання бомби росіянами

  • У 117 бригаді 31 березня заявили, що ворог застосував ОДАБ-1500 на території Великописарівської громади в Сумській області. На відео, опублікованому z-каналами, видно, як кілометровий стовп густого сірого диму поглинає невелике село, а руйнівна бомба спалює все в його околицях.
  • Варто зазначити, що ОДАБ-1500 має більшу руйнівну силу, ніж традиційні авіабомби. Однак повідомляється, що російські військові мають обмежений запас цих боєприпасів порівняно з іншими. Ця бомба класифікується як стара модель двотактної термобаричної зброї, в якій запалювальна суміш розпорошується перед детонацією.
  • Під час підриву корпусу розпилюється термобарична суміш, у результаті чого утворюється газоподібна хмара і також підривається. Ба більше, під час підриву утворюється не лише вогняна хмара, а фронт ударної хвилі з надвисоким тиском.
  • Наразі російська армія регулярно обстрілює Сумську область. Так, під час атаки 24 березня окупанти випустили три фугасні бомби, в результаті чого було завдано значної шкоди об’єкту енергетичної інфраструктури в селі Перемога Білопільської громади. Удар також завдав шкоди приватним будинкам і господарським будівлям у цьому районі, розташованому всього за 15 кілометрів від російського кордону.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *