Німеччина не відправлятиме свої війська в Україну, – Шольц записав звернення

Олаф Шольц записав звернення до народу / Колаж 24 Каналу

На фоні дискусії про можливість введення військ НАТО в Україну канцлер Німеччини Олаф Шольц випустив відеозвернення. У ньому політик зазначив, що військ Бундесверу не буде в Україні.

Нагадаємо, днями президент Франції Еммануель Макрон допустив можливість введення військ НАТО в Україну. Він зазначив, що наразі консенсусу щодо цього питання немає, однак у майбутньому не варто виключати цю можливість.

Звернення Шольца до народу

Ввечері 28 лютого Олаф Шольц звернувся до німецького населення з коротким відеозверненням. Він заявив, що НАТО не є і не буде воюючою стороною – і так буде надалі. Саме тому Німеччина не відправлятиме війська Бундесверу в Україну. Він додав, що німецькі солдати можуть бути в цьому впевнені.

Ми не хочемо, щоб війна Росії проти України перетворилася на війну між Росією і НАТО. У цьому німецький уряд згоден з усіма нашими союзниками. Скажу прямо: як канцлер Німеччини, я не відправлятиму жодного солдата з наших збройних сил в Україну,
– заявив Шольц.

Водночас Німеччина хоче посилити підтримку України з боку партнерів і союзників. Шольц наголосив, що ЗСУ потрібно більше зброї та більше боєприпасів, особливо для протиповітряної оборони. Канцлер додав, що активно агітував партнерів протягом останніх тижнів – за його словами, багато хто це зрозумів.

НАТО в Україні

  • Після заяви Макрона дискусію у НАТО підтвердив і словацький прем’єр Роберт Фіцо. За його словами, окремі країни-члени допускають можливість присутності військ Альянсу на території після укладення двосторонньої угоди між ними та Україною.
  • Глава уряду Швеції Ульф Крістеррсон, коментуючи заяву Макрона, зазначив, що на Заході немає консенсусу щодо цього питання. І мовляв, для Швеції це “зовсім неактуально на цей момент”.
  • Також й низка інших країн висловилася щодо цього питання – більшість погодилися на тому, що це зараз не актуально. Зокрема, свої війська в Україну не відправлятиме й Канада. Водночас позитив лунав з боку Литви – у МЗС країни зазначили, що доля Європи вирішується на полях битв в Україні. Міністр закордонних справ Литви заявив, що ініціатива Макрона заслуговує на увагу.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *