Нові безпекові угоди, вночі збили всі “Шахеди”: хронологія 726 дня війни

Хронологія 726 дня війни / Колаж 24 Каналу (фото ілюстративні)

В Україні 726 доба повномасштабної війни. Російські загарбники продовжують тероризувати мирне населення та намагаються окупувати якомога більше українських територій.

Сили оборони дають потужну відсіч ворогу. Про ситуацію на полі бою, в тилу й на міжнародній арені 19 лютого пише 24 Канал.

07:58, 19 лютогоЩе майже 1300 ліквідованих окупантів

Протягом минулої доби Сили оборони ліквідували 1290 окупантів та десятки одиниць російської техніки.

Втрати ворога на 19 лютого / Інфографіка Гентшабу ЗСУ

07:46, 19 лютогоУкрзалізниця виводить на колії ще 4 санітарних вагони для потреб ЗСУ

Уже найближчим часом в цих вагонах евакуйовуватимуть поранених та травмованих бійців до тилових госпіталів. У них є все необхідне для надання медичної допомоги пораненим під час евакуації.

07:43, 19 лютогоЛубінець і державний міністр Катару обговорили повернення українців з Росії

Омбудсман Дмитро Лубінець обговорив з державним міністром Катару з питань міжнародного співробітництва Лолвою Аль-Хатер можливе залучення її країни до повернення з території Росії не лише дітей, а й інших категорій наших громадян.

07:42, 19 лютогоМобілізовані башкири уникають прямої участі у бойових діях в Україні

На фоні протестів у Башкортостані, спровокованих затриманням місцевого екоактивіста й одного з лідерів башкирського національного руху Фаїля Алсинова, мобілізовані башкири намагаються уникати прямої участі у бойових діях. Про це повідомили в Центрі національного спротиву.

07:41, 19 лютогоЯпонія надаватиме Україні довгострокову підтримку

Міністерка закордонних справ Японії Йоко Камікава 18 лютого заявила, що Токіо надаватиме довгострокову підтримку Україні. Для цього звернеться за допомогою до приватного сектору.

Також прем’єр Фуміо Кішіда заявив, що Японія продовжуватиме надавати Україні різноманітну допомогу у відбудові та ділитися власним досвідом відновлення після руйнівних землетрусів.

07:39, 19 лютогоISW пояснив, чому росіяни атакують на кількох ділянках саме зараз

Російські військові почали проводити наступальні операції відразу на 3 напрямках фронту. Аналітики наголосили, що окупанти намагаються скористатися двома вікнами можливостей – майбутньою весняною відлигою та проблемами надання західної допомоги Україні.

Втім, це не дасть агресору суттєвих оперативних переваг або виконати швидкий маневр на великих територіях.

07:33, 19 лютогоСкільки “Шахедів” збили цієї ночі

Сьогодні вночі Сили оборони знищили всі чотири ударні БпЛА типу “Shahed”, які ворог випустив у напрямку Харківщини з Бєлгородської області.

07:30, 19 лютогоВночі агресор спрямував важку артилерію на Нікопольщину

Спершу – на Марганець. Трохи пізніше – на райцентр. Загалом туди поцілили з десяток снарядів.

Пошкоджені два приватні будинки. На щастя, люди не постраждали.

07:28, 19 лютогоОкупанти продовжують обстрілювати Миколаївщину

Віталій Кім повідомив:

  • 18 лютого о 09:02, 20:20 та 20:59 ворог обстрілював з артилерії населені пункти Куцурубської громади. Постраждалих немає.
  • О 10:03 та 13:05 ворог спрямував FPV-дрони по акваторії Очаківської та Куцурубської громад. Також о 12:56 акваторія Очаківської громади зазнала артилерійського обстрілу. Постраждалих немає.
  • Об 11:44 ворожі обстріли фіксувалися по Очакову. Постраждалих немає.

07:13, 19 лютогоСкільки ворожих кораблів у морі

За даними ВМС, в Чорному морі 1 ворожий корабель, в Азовському – 1. Тим часом у Середземному 2 російські кораблі, серед яких 1 носій крилатих ракет “Калібр”. Загальний залп до 8 ракет.

07:12, 19 лютогоСитуація в Авдіївці – результат послаблення допомоги України, – Зеленський

Президент заявив, що ситуація в Авдіївці є результатом послаблення допомоги нашій державі. Зеленський зауважив, що Байден уже це визнав. Втім, глава держави, не сумнівається, що ми обов’язково повернемо Авдіївку.

07:06, 19 лютогоРанкове зведення Генштабу ЗСУ

  • Протягом минулої доби відбулося 80 бойових зіткнень.
  • Загалом ворог завдав 3 ракетних та 43 авіаційних удари, здійснив 102 обстріли з РСЗВ вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Є поранені та загиблі серед цивільного населення.
  • Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.
  • На Куп’янському напрямку ворог 2 рази намагався атакувати позиції наших військ в районі Табаївки Харківської області.
  • На Лиманському напрямку захисники відбили 10 атак поблизу Білогорівки Луганської області, Тернів та південно-східніше Виїмки Донецької області.
  • На Бахмутському – 8 атак неподалік Іванівського, Кліщіївки, Андріївки Донецької області.
  • На Авдіївському – 5 атак ворога біля Новобахмутівки, Ласточкиного та Первомайського Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Побєди, Новомихайлівки Донецької області. Тут загарбники, за підтримки авіації, 18 разів намагалися прорвати оборону наших військ.
  • На Запорізькому напрямку ворог 10 разів без успіху намагався атакувати позиції наших військ в районі Роботиного.
  • На Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують утримання позицій та відбиття штурмів окупаційних військ. Попри значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи з займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив 16 штурмів, однак, успіху не мав.
  • Авіація Сил оборони завдала ударів по 4 районах зосередження особового складу противника. Також на східному напрямку нашою протиповітряною обороною знищено винищувач-бомбардувальник Су-34 та один розвідувальний БпЛА “Орлан-10”.
  • Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 1 району зосередження особового складу, 3 пунктах управління та 2 складах боєприпасів противника.

06:56, 19 лютогоISW прогнозує кульмінацію російського наступу в районі Авдіївки

ЗСУ зможуть створити нові оборонні рубежі поблизу Авдіївки. Це призведе до кульмінації російського наступу на цій ділянці фронту в Донецькій області.

Аналітики ISW наголосили, що окупанти продовжують поширювати гучні пропагандистські заяви, які не мають підтвердження.

02:30, 19 лютогоУ Мюнхені домінував песимізм, пов’язаний з можливим нападом Росії на НАТО, – Bloomberg

У виданні зазначили, що представники країн-членів НАТО у приватних розмовах на Мюнхенській безпековій конференції обговорювали потребу в підготовці до можливого нападу Росії на одну з них.

01:25, 19 лютогоНа фронті героїчно загинув Кирило Ульман

Кирило Ульман – захисник з протитанкового батальйону Третьої окремої штурмової бригади. Герой дозволив відхід гарнізону з Авдіївки ціною власного життя.

00:36, 19 лютогоКоли Україна може підписати безпекову угоду зі США

Віцепрем’єрка Ольга Стефанішина припускає, що держави можуть підписати безпекову угоду до ювілейного саміту НАТО, який відбудеться у липні у Вашингтоні.

00:04, 19 лютогоЗеленський анонсував нові безпекові домовленості

Президент розповів, що вже є три угоди – з Німеччиною, Францією та Великою Британією. Також 18 лютого була розмова ще з кількома країнами, є домовленість про безпекові угоди. Погоджені ще декілька угод.

Водночас глава держави підкреслив, що пропрацьовується окрема безпекова угода зі США. Зеленський не вважає, що це альтернатива допомоги від Вашингтона.

00:01, 19 лютогоЯка ситуація у Чорному морі з підводними човнами ворога

Російська армія наразі тримає в Чорному морі три підводні човни, що здатні запускати крилаті ракети. Про це повідомив речник ВМС.

Дмитро Плетенчук зауважив, що в північно-західній частині моря, яка ближча до нашого південного узбережжя, глибини такі, що фактично не дозволяють оперувати цими човнами та використовувати в безпосередній близькості до наших берегів.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *