Від Трампа залежить дуже багато: що змінилося у його останніх заявах

Дональд Трамп – не остання політична фігура у Сполучених Штатах. Він тисне на республіканців, аби за допомогу Україні не голосували. Однак раптово почав говорити про те, що на посту президента міг би допомогти Україні більше, ніж Байден.

Такі політичні маніпуляції Трампа – вже звичний хід ексцентричного експрезидента США. Експерт-міжнародник, кандидат політичних наук Богдан Ференс розповів 24 Каналу, що дії Трампа завжди тягнуть за собою важливі наслідки.

Вплив Трампа на республіканців величезний

Після інтерв’ю Владіміра Путіна журналісту Такеру Карлсону заяви Дональда Трампа почали відрізнятися від того, що він говорив раніше. Зокрема, експрезидент США заявив, що зможе зробити для України більше ніж Джо Байден, якщо знову прийде до влади.

Зміни можуть бути внутрішнього характеру, які іноді не прослідковуються в риториці. Риторика – це вже наслідки того, що відбувається за лаштунками, у цих непублічних перемовинах між республіканцями та демократами. Від того, як Трамп визначає пріоритети – залежить дуже багато в Республіканській партії,
– наголосив Богдан Ференц.

Навіть ті, хто не особливо підтримував Дональда Трампа після його участі у праймеріз, розуміють, що його підтримка може лише зрости. А тому противники Трампа у Республіканській партії зараз не роблять різких кроків.

“Відбувається певна партійна лінія, яку не всі хочуть перетинати. Трамп до виборів та після виборів – це можуть бути два різні Трампи. Не скажу, що він кардинально зміниться, він успадкує певні елементи зі свого образу, коли він був президентом вперше”, – зауважив експерт-міжнародник.

Зокрема, у столицях європейських держав, які є членами НАТО, очікують можливі зміни у рівні трансатлантичної співпраці.

Несподівані заяви Трампа та Путіна: що відомо

  • Владімір Путін після інтерв’ю Такеру Карлсону дав іще одне інтерв’ю російському журналісту. У ньому диктатор раптово висловився про Джо Байдена як кандидата у президенти на виборах 2024 року. Мовляв, Байден є кращим за Трампа, бо є “прогнозованішим”.
  • Після цього коментар в бік свого конкурента зробив і сам Дональд Трамп. Він раптово заявив, що це Джо Байден буцімто хоче “віддати Україну” Владіміру Путіну. Мовляв, за каденції Байдена Путін може отримати “все, що хоче”. Натомість нібито Трамп може допомогти Україні більше.
  • Заяви обох політиків не варто сприймати надто серйозно. Кожен грає у свою політичну гру, підживлюючи це численними маніпуляціями. Зрозуміти, які справжні наміри Трампа та Путіна можна буде вже після виборів у Сполучених Штатах.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *