Однозначно, – прем’єр-міністр Румунії підтримав ідею об’єднання країни з Молдовою

Румунський прем’єр підтримав ідею об’єднання з Молдовою / Колаж 24 Каналу

Прем’єр-міністр Румунії Марчел Чолаку висловив свою думку щодо об’єднання його країни з Молдовою. Глава румунського уряду зазначив, що виступає “однозначно за” цю ідею.

За словами Чолаку, об’єднання Молдови й Румунії може відбутися всередині Євросоюзу. Однак, на його думку, можливі також і якісь “інші шляхи” для цієї інтеграції.

Прем’єр Румунії “за” об’єднання з Молдовою

Глава румунського уряду наголосив, що підтримує союз Республіки Молдова з Румунією. Він зазначив, що йому “ніхто не може цього заборонити” і “це моє право”.

Я, як і раніше, вірю в об’єднання Республіки Молдова та Румунії… Однозначно!,
– заявив Чолаку.

Посадовець також зазначив, що наразі Молдова “стійка завдяки допомозі з боку Румунії”. Він також наголосив, що розділення країн, яке сталося, було наслідком минулого.

“Я не можу змінити минуле, а сьогодення є наслідком минулого. Те, що я можу зробити разом із вами, — це побудувати майбутнє”, – сказав він.

При цьому він роз’яснив, що ініціатива потенційного об’єднання з Румунією має належати все-таки Молдові.

Довідково! Дискусія навколо возз’єднання Молдови та Румунії набрала обертів після румунської революції 1989 року та проголошення незалежності Молдови у 1991 році. Тема возз’єднання продовжує займати чільне місце в публічному дискурсі обох країн, прихильники якого розглядають його як мету, а опоненти – як потенційну загрозу.

У Молдові опір возз’єднанню з Румунією чинять переважно проросійські комуністичні та соціалістичні фракції.

Раніше 40% молдован підтримували об’єднання з Румунією

  • У Молдові у 2021 році провели опитування серед громадян країни. З’ясувалося, що 41,2% громадян виступають за об’єднання Молдови з Румунією.
  • Крім того, за те, щоб Молдова приєдналася до Європейського Союзу виступають 71,6% громадян країни. Водночас 20,4% опитаних хочуть відновлення СРСР. Також 25,3% громадян підтримує визнання незалежності “Придністровської Молдавської Республіки”.
  • Опитування проводили телефоном впродовж 21 – 28 липня 2021 року. У ньому взяли участю 1 065 людей. Похибка становить 2,9%.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *