Окупанти вкотре атакували Україну “Шахедами”: скільки БпЛА було збито вночі

Ворог випустив по Україні 9 “Шахедів” / Колаж 24 Каналу

00:00

У ніч на 16 квітня російські війська випустили по території України 9 ударних дронів типу “Шахед”. Випускали БпЛА із мису Чауда, що в Криму.

Усі дев’ять “шахедів” знищено мобільними вогневими групами Повітряних Сил та Сил оборони. Бойово робота відбувалася в декількох областях України.

Окупанти випустили по Україні 9 “Шахедів”

Уночі російські війська випустили 9 ударних безпілотників типу “Шахед” з території тимчасово окупованого Криму.

Усі дев’ять “шахедів” знищено мобільними вогневими групами Повітряних Сил та Сил оборони України,
– розповіли у Повітряних силах.

Олещук додав, що бойова робота проводилася в межах Херсонської, Миколаївської, Хмельницької, Полтавської, Черкаської та Дніпропетровської областей.

Скільки “Шахедів” знищили / Інфографіка Повітряних сил

У Силах оборони півдня України розповіли, що в їх операційній зоні вдалося збити 4 баражуючих снаряди.

“2 збито на Херсонщині та по 1 – на Миколаївщині й Дніпропетровщині, решту баражуючих снарядів наздогнали і ліквідували наші колеги.”, – зазначили там.

Також вони підкреслили, що влучань недопущено.

Зверніть увагу, що наші воїни докладають надзусиль, щоб показувати відмінний результат та збивати увесь металобрухт, який випускає російська армія по території України.

Так, у ніч на 14 квітня Сили оборони також не допустили влучань ворожих дронів і збили усі 10 “Шахедів”, які тоді випустили по Україні з території Курської області. Зауважимо, що тоді ворог не обмежився лише атакою дронів-камікадзе, окупанти також атакували ракетами С-300/С-400 з окупованої Донеччини.

Нічна атака “Шахедів” на Україну: що відомо

  • В ніч на 16 квітня тривогу оголошували в таких областях: Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській, Одеській, Хмельницькій, Кіровоградській, Черкаській та Вінницькій.
  • О 00:12 на Хмельниччині було оголошено повітряну тривогу, яка тривала до 02:39. Сили протиповітряної оборони попереджали про можливу атаку ворожих безпілотників, які наближалися до регіону з Вінницької області.
  • За декілька хвилин до відбою кореспонденти Суспільного проінформували про вибухи на Хмельниччині. За даними моніторингових груп, “Шахеди” ворога прямували у напрямку до Старокостянтинова.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *