Онлайн-розмова про викладання й вивчення історії

Усі, кого цікавить історія та її викладання в українських школах і вишах, матимуть змогу поспілкуватися в прямому ефірі з автором інтелектуальних бестселерів, професором Українського католицького університету Ярославом Грицаком.

Зустріч відбудеться онлайн 16 лютого о 19:00.

Захід пройде в рамках проєкту EDtalkUA – подкасту про освіту від інформаційного ресурсу Освіта.ua.

Гість прямого ефіру Ярослав Грицак – професор Українського католицького університету й почесний доктор Національного університету «Києво-Могилянська академія». Має досвід викладання в Гарвардському й Колумбійському університетах (США) й Центральноєвропейському університеті (Угорщина). Написав декілька книжок з історії України, зокрема суперпопулярні «Нариси історії України. Формування модерної української нації» та «Пророк у своїй вітчизні: Іван Франко і його спільнота». Лауреат українських і міжнародних премій: «Громадський діяч року», «За інтелектуальну відвагу», Премії Антона Ґінделі з культури та історії Центральної, Східної та Південної Європи.

Ведучі прямого ефіру: креативний директор сайту Освіта.ua Андрій Панченков і викладач Центру україністики Кембриджського університету Андрій Смицнюк.

Під час зустрічі ведучі та гість обговорять актуальні питання істооричної освіти, а саме: 

  • сприяє чи шкодить шкільне й університетське викладання історії «подоланню минулого»?
  • як навчати молодь, аби «перетворити Україну з найбіднішої європейської країни на країну з пристойними стандартами життя»?
  • чи варто інтегрувати курси історії України та всесвітньої історії?
  • як має виглядати підручник з історії в модерній школі?

Розмова відбудеться у формі зустрічі на платформі Zoom і транслюватиметься на сторінці Освіта.ua у Facebook. Запис розмови буде доступний також на каналі Освіта.ua у YouTube.

Усі охочі можуть зареєструватися для участі в розмові, щоб поставити свої запитання в режимі реального часу.

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *