Передача ракет GLSDB, атака на нафтопереробний завод у Петербурзі: хронологія 707 дня війни

Хронологія 707 дня війни / Колаж 24 Каналу

Українські військові невпинно стоять на захисті української землі та дають гідну відсіч ворожим атакам. Збройні Сили твердо обороняють кожен населений пункт.

Що відбувається на фронті, в політиці та в тилу – передає 24 Канал.

09:57, 31 січняГУР вдарили по нафтопереобному заводу

Санкт-Петербург цієї ночі атакували безпілотниками. Джерела 24 Каналу повідомили, що український безпілотник упав і пошкодив кілька цистерн нафтопереробного заводу “Невський мазут”. Там почалася пожежа в районі цистерн.

Санкт-Петербург цієї ночі атакували безпілотниками, за операцією стоїть ГУР МО,
– зазначили джерела.

09:50, 31 січняISW про Куп’янськ

Аналітики ISW переконані, що російські військові здатні досягти “додаткових переваг на тактичному рівні” поблизу Куп’янська в Харківській області. Проте про стратегічний успіх на цьому напрямку не йдеться.

За понад як рік часу підрозділи 1-ї гвардійської танкової армії та 6-ї загальновійськової армії Західного військового округу Росії, які діють в районі Куп’янська не продемонстрували спроможностей проводити широкомасштабні механізовані маневри.

08:52, 31 січняПентагон про поставки GLSDB

У Пентагоні відмовилися коментувати терміни поставок високоточних бомб GLSDB, однак такі наміри є. Речник Міноборони США наголосив, що на важливо зберігати конкретні деталі стосовно відправки такої зброї в таємниці.

Як було визнано минулого року, ми надамо Україні GLSDB (ground launch small diameter bomb – 24 Канал) в рамках наших зусиль з надання допомоги у сфері безпеки. Однак з міркувань безпеки нашої діяльності ми не можемо підтвердити конкретні терміни,
— констатував спікер.

08:47, 31 січняЦРУ про втрати Росії

У ЦРУ оцінили, скільки убитих і поранених окупантів від початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року.

Згідно з данними розвідки США, російська армія втратила 315 тисяч своїх бійців. У цю цифру входять як ліквідовані, так і поранені російські загарбники. Окрім цього, ЗСУ ліквідували дві третини довоєнних танкових запасів окупантів.

Додамо, що згідно зі звітами Генштабу, ворог втратив 385 230 своїх бійців станом на 31 січня.

08:04, 31 січняВтрати ворога

У Генштабі повідомили, що за минулу добу українські військові ліквідували 1090 російських загарбників. Загалом з початку повномасштабного вторгнення знищено 385 230 бійців так званої “другої армії світу”.

Втрати ворога за добу станом на 31 січня / Генштаб

07:20, 31 січняРобота ППО

У ніч проти 31 січня ворог запустив 20 “Шахедів” з напрямків Приморсько-Ахтарська, Курська, а також Чауди. Також бив трьома балістичними ракетами типу “Іскандер-М” з півострова Крим та Воронезької області.

Сили та засоби Повітряних сил у взаємодії з ППО Сил оборони, знищили 14 ударних дронів у межах Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської, Кіровоградської та Харківської областей.

07:14, 31 січняПросування у напрямку Горлівки

Командувач Сухопутних військ Олександр Сирський показав відео кадри відбиття позицій ворога бійцями 225-го окремого штурмового батальйону. У мережі встановили, що ЗСУ успішно штурмували ділянку поблизу Горлівки, яка була окупована з 2014 року.

Піхоту підтримувала артилерія, яка била по ворогу касетними боєприпасами. Її роботу корегували ударні безпілотники. Сама операція проходила у темний час доби.

Штурм російських позицій: дивіться відео

06:44, 31 січняЧутки про відставку Залужного

BBC, посилаючись на власні джерела, пишуть, що впродовж останніх місяців Володимир Зеленський неоднократно був близьким до того, щоб Валерія Залужного відправити у відставку.

Журналістам повідомили, що 29 січня президент обґрунтував необхідність відставки Валерія Залужного. Він заявив, що прагне перезавантажити всю систему органів нацбезпеки та оборони нашої держави.

Однак звільнення топгенерала могли б не сприйняти на Заході. Відтак, цього і не сталося.

06:28, 31 січняУкраїна може отримати ракети GLSDB

Politico пише, що Україна може отримати ракети GLSDB вже 31 січня. Якщо це станеться, то ми станемо першими, хто випробує ці ракети в бою. Їх іще немає навіть на озброєнні США. Обіцянку передати бомби малого діаметра наземного запуску дали ще минулого року.

Це дасть можливість завдавати більш глибоких ударів, яких у них ще не було, доповнить їхній арсенал вогнепальної зброї великої дальності. Це додаткова стріла в сагайдаку, яка дозволить їм зробити більше,
– сказав американський урядовець.

У Пентагоні про GLSDB висловилися обтічно, мовляв, не робитимуть офіційних заяв і не називатимуть терміни постачань.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *