Росіяни запустили 20 “Шахедів”: скільки ударних БпЛА вдалося збити

Скільки “Шахедів” збили у ніч проти 31 січня / Колаж 24 Каналу, Getty Images

У ніч проти 31 січня російські військові запустили по Україні 20 “Шахедів”. У Повітряних силах ЗСУ розповіли, скільки ударних безпілотників вдалося збити.

Зранку 31 січня Повітряні сили розповіли про результати роботи наших оборонців неба. Вони відбивали чергову масовану атаку дронами-камікадзе, яку здійснили росіяни.

Скільки “Шахедів” вдалося збити

Як зазначають у Повітряних силах ЗСУ, у ніч проти 31 січня ворог запустив 20 “Шахедів” з напрямків Приморсько-Ахтарська, Курська, а також Чауди. Також бив трьома балістичними ракетами типу “Іскандер-М” з півострова Крим та Воронезької області.

Сили та засоби Повітряних сил у взаємодії з ППО Сил оборони, знищили 14 ударних дронів у межах Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської, Кіровоградської та Харківської областей.

Повітряні сили ЗСУ збили 14 “Шахедів” у ніч проти 31 січня / Інфографіка Повітряних сил ЗСУ

Нагадуємо! Важливо перебувати в укриттях тоді, коли у вашому регіоні лунає повітряна тривога. Пам’ятайте, що небезпечними є не лише самі “Шахеди”, а й їхні уламки під час падіння. Відтак, найкраще, що ви можете зробити задля власної ж безпеки, – залишатися в укриттях. Або щонайменше не перебувати біля вікон і користуватися правилом двох стін. Це може врятувати вам життя!У ніч проти 30 січня ворог запустив 35 “Шахедів”

  • Звернімо увагу, що у ніч проти 30 січня окупанти атакували Україну більшою кількістю дронів-камікадзе. 35 “Шахедів” залетіли на територію нашої держави з Приморсько-Ахтарська, Курська та Чауди.
  • Силами та засобами Повітряних сил у взаємодії з ППО Сил оборони вдалося знищити 15 “Шахедів”. Збили їх у межах Миколаївської, Сумської, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Харківської, Херсонської та Київської областей.
  • Слід розуміти, що частину ударних дронів російські загарбники спрямували по прифронтових територіях. Таким чином ворог прагне уразити інфраструктуру паливно-енергетичного сектору, цивільні та військові об’єкти поблизу лінії фронту та кордону з Росією.
  • Щоб відбити цю атаку залучали авіацію, зенітні ракетні підрозділи, а також мобільні вогневі групи Сил оборони України.
  • Зауважимо, що ворог по прифронтовій території б’є “Шахедами” часто замість артилерії. Адже її окупантам довелося відвести на безпечну відстань, щоб наші захисники не знищували її.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *