Передача Taurus Україні: правляча коаліція Німеччини підтримала резолюцію в Європарламенті

Коаліція Німеччини підтримала резолюцію про передачу Taurus / Getty Images / Колаж 24 Каналу

Більшість правлячої коаліції Німеччини 16 березня підтримала в Європарламенті резолюцію щодо передачі Україні далекобійних ракет. Йдеться про Taurus.

Зазначається, що голосування відбувалося за резолюцією про “необхідність непохитної підтримки України з боку ЄС”. Варто також додати, що це відбулося на тлі того, що депутати Бундестагу 14 березня відхилили резолюцію щодо передачі цього озброєння Україні.

Голосування в Європарламенті

Переважна частина депутатів з СДПН, ВДП і “Зелених” під час засідання Європарламенту в Страсбурзі проголосувала за резолюцію щодо передачу Taurus.

У схваленій резолюції пунктом 11 наголошується: “Країна особливо має потребу в високорозвинених систем ППО, крилатих ракет великої дальності, таких як Taurus, системах Storm Shadow і Scalp, сучасних бойових літаків, різних видах артилерії та боєприпасів, а також дронах”.

У Європарламенті “за” ухвалення документа був 451 депутат, ще 46 висловилися “проти”, а 49 утрималися. Зазначається, що всі представники СДПН і “Зелених” одноголосно підтримали резолюцію.

Голосування в Страсбурзі показує, наскільки ізольований уряд світлофора в Берліні зі своєю лінією. Незважаючи на те, що ми, ХДС/ХСС, вітаємо голосування депутатів ЄС від СДПН, “Зелених” і ВДП, представлення протилежних позицій у Брюсселі та Берліні є обманом виборців,
– заявив голова групи ХДС/ХСС у парламенті ЄС Даніель Каспарі.

Дискусія щодо Taurus

  • Олаф Шольц досі виступає проти надання Україні далекобійних ракет Taurus. За його словами, для відправки ракет Taurus Україні, потрібно залучити німецьких солдатів – Шольц категорично відкинув таку можливість. Окрім цього, раніше політик регулярно твердив про можливість “ескалації”.
  • Водночас Німеччина та Велика Британія розглядають можливість “кільцевої” передачі ракет. Тобто Берлін постачає Лондону ракети Taurus, а Лондон, своєю чергою, надає більше ракет Storm Shadow. Міністерка оборони Німеччини Анналена Бербок сказала, що “це був би варіант”.
  • Також Анналена Бербок намагається змінити думку Олафа Шольца щодо передачі Taurus. ЗМІ пишуть, що пані міністр веде таємну роботу над планом, який дозволить Німеччині відправити Україні крилаті ракети та не перетнути “червоні лінії” канцлера.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *