Введення західних військ в Україну загрожує “Третьою світовою війною”, – голова МЗС Італії

Голова МЗС Італії прокоментував слова Макрона про введення західних військ в Україну / Колаж 24 Каналу (Фото Getty Images, SAMSONOV)

Нещодавно Еммануель Макрон висловився про можливість введення західних військ в Україну. Очільник МЗС Італії прокоментував ідею президента Франції.

Нагадаємо, наприкінці лютого французький президент Макрон заявив, що не виключає можливості введення військ НАТО в Україну. Водночас він наголосив, що консенсусу щодо цього немає.

Голова МЗС Італії висловився про можливе введення західних військ в Україну

Міністр закордонних справ і віцепрем’єр Італії Антоніо Таяні різко відкинув порушену французьким президентом ідею щодо ймовірного введення західних військ в нашу державу.

На думку глави МЗС Італії, “для НАТО “було б помилкою” вводити війська в Україну”, яку “ми повинні допомогти захистити””.

Вступити у війну з Росією означає загрозу Третьої світової війни,
– заявив Таяні.

“Наші військові добре роблять те, що вони роблять в Червоному морі для захисту наших кораблів, вони добре роблять те, що вони роблять в Лівані, в Африці, в Іраку. Наші військові є носіями миру, гарантій і свободи. Ми не перебуваємо у стані війни з Росією”, – наголосив очільник італійського МЗС.

Західні війська в Україні: коротко

  • Нещодавно президент Франції Еммануель Макрон оголосив, що не виключає відправлення західних військ в Україну.
  • Ряд країн НАТО виступили проти цієї ідеї.
  • Позицію самого НАТО озвучив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг. Він зазначив, що “планів щодо розміщення бойових військ НАТО на території України немає”.
  • Що стосується коментарів італійської сторони щодо ідеї президента Франції Еммануеля Макрона щодо розміщення західних військ в України. То про це раніше висловлювався глава італійського Міноборони. На його думку, цей крок “зітре шлях до дипломатії”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *