Поліція затримала очільника Броварської РДА за п’яну ДТП: що йому загрожує

Затримання Майбоженка після аварії, яку він спричинив / Колаж 24 Каналу

Очільник Броварської РДА спричинив аварію у стані алкогольного сп’яніння. Правоохоронці затримали посадовця. Водночас відомо, яке покарання йому загрожує згідно зі законодавством.

Власне, 26 квітня Володимир Майбоженко влетів у натовп, травмувавши чотирьох людей. З посиланням на Офіс генпрокурора та Кримінальний кодекс 24 Канал відповідає, чи передбачає законодавство ув’язнення за скоєне для посадовця.

Яке покарання загрожує для голови Броварської РДА

Правоохоронці затримали чиновника відповідно до 208 статті Кримінально-процесуального кодексу. Як стверджують в Офісі генпрокурора, відповідні органи проводять першочергові слідчі дії.

Кримінальне провадження поліція відкрила за статтею 286-1 Кримінального кодексу України. У ній йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами в стані сп’яніння.

Зверніть увагу! Санкція статі передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 3 років. А також позбавлення права керувати транспортними засобами на строк від 3 до 5 років.

Водночас відомо, що Володимира Майбоженка звільнять з посади очільника районної державної адміністрації. Про це повідомив після затримання чиновника голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

Це єдиний правильний крок після жахливого інциденту, який стався в Броварах і внаслідок якого постраждали 4 людини. Зокрема, 3 дорослих та одна дитина,
– констатував керівник обласної військової адміністрації.

За допомогою спеціального приладу правоохоронці зафіксували, що рівень алкоголю у крові голови РДА становив після дорожньо-транспортної пригоди 2,31 проміле. Відповідно до закону норма становить 0,20 проміле.

Затримання Майбоженка, що спричинив у нетверезому стані аварію: дивіться відео з телеграм-каналів

Журналісти 24 Каналу зазирнули в декларацію посадовця та з’ясували, що автомобіль Volvo 90XC, на якому Майбоженко влетів у людей, вартує майже 2 мільйони гривень, 2018 року випуску. Набув у власність авто чиновник у 2019 році.

На автівці Volvo броварський посадовець влетів у натовп / Світлин Офісу генпрокурора

За словами мера Броварів Ігоря Сапожка, лікарі роблять усе можливе, аби вберегти життя чотирьох постраждалих внаслідок ДТП. Їх доправили в Броварську лікарню.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *