СБУ відреагувала на заяви КДБ Білорусі про удари по лікарнях Києва

Коротка версія новини

  • СБУ відреагувала на заяви КДБ Білорусі про удари по лікарнях Києва.
  • Окупанти погрожують атакувати київські лікарні.
  • СБУ називають ці погрози частиною інформаційно-психологічної спецоперації Росії.
  • Триває евакуація двох міських лікарень на Оболоні.

В Києві евакуюють дві міські лікарні в Оболонському районі / Колаж 24 Каналу

Окупанти погрожують атакувати київські лікарні. У СБУ назвали це частиною інформаційно-психологічної спецоперації Росії.

Наразі у Києві тривала евакуація двох міських лікарень на Оболоні, по яких саме грозився вдарити ворог.

Підігрують Росії

25 квітня на засідання Всебілоруських народних зборах керівник КДБ Білорусі Іван Тертель назвав українських військових терористами, з якими будуть боротися за законами воєнного часу. Чиновник заявив, що захисники, мовляв, перебувають у двох лікарнях Києва. Він назвав точну адресу та фактично анонсував удари по цих медзакладах.

СБУ назвала цю заяву представника білоруської влади проявом ІПСО, котрі грають на руку Росії.

Водночас в нашій країні вже третій рік триває повномасштабна війна, і ворог неодноразово дивував своїм цинізмом. Тому з міркувань безпеки вживаються усі необхідні заходи, аби знівелювати будь-які негативні наслідки навіть теоретичної загрози.

Окремо в СБУ пояснили Тертелю, хто справжні терористи.

Представникам білоруського режиму, який повністю здав свою країну Росії, варто зрозуміти просту річ – люди, котрі захищають Україну від окупантів, є героями, а не терористами. Бо справжні терористи перебувають у Кремлі. Й вони обовʼязково отримають покарання за всі свої злочини,
– йдеться у повідомлення спецслужби.

Крім того, в СБУ порадили білоруським посадовцям турбуватися про те, як не опинитися на лаві підсудних у Гаазі поряд з російським диктатором, а не лякати українців атаками.

Евакуація лікарень у Києві: що відомо

  • 26 квітня вдень у Києві розпочали евакуацію двох лікарень на вулиці Богатирській – Київської міської дитячої клінічної лікарні номер один та Київської міської клінічної шкірно-венерологічної лікарні.
  • Пацієнтів і персонал переведуть в інші медзаклади. Серед пацієнтів є також новонароджені.
  • Мер міста Віталій Кличко, заявив, що на основі повідомлень від СБУ можна буде сказати, коли діти зможуть повернутись в цей медичний заклад.
  • У КМВА зазначили, що наразі немає жодних підтверджень того, що Росія справді планує завдати удару по київських лікарнях.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *