Помер письменник, публіцист і громадський діяч Дмитро Капранов

Помер Дмитро Капранов / Колаж 24 Каналу

00:00

Зранку 16 квітня раптово помер Дмитро Капранов. Він несподівано пішов з життя у віці 56 років.

Про смерть Дмитра Капранова повідомив його брат Віталій на їхній спільній сторінці у фейсбуці.

З життя пішов Дмитро Капранов

Повідомляється, що Дмитро Капранов помер раптово 16 квітня. Причини його смерті наразі невідомі.

Друзі, в нас біда. Сьогодні зранку раптово помер Дмитро. Коли та де прощання, напишу завтра. Все решта скасовується, пробачте,
мовиться в повідомленні.

У коментарях українці оплакують письменника.

Редакція 24 Каналу приносить свої співчуття рідним та близьким Дмитра Капранова. Світла пам’ять.Що варто знати про братів Капранових

Брати Дмитро та Віталій Капранови — українські письменники, видавці, публіцисти, громадські діячі та блогери.

Вони народилися в Дубоссарах, у Молдові. Дитинство братів минуло в Очакові, а вищу освіту здобували в Росії, де на початку 90-х видавали українську газету “Тинди-ринди” та журнал української фантастики “Брати”. А у 1998 році вони повернулися в Україну.

У 1999 році Капранови організували перший конкурс української гостросюжетної літератури “Золотий Бабай”. Приблизно в той же період вони заснували видавництво “Зелений пес”, яке видає сучасну художню літературу, зокрема для дітей.

У 2019 році Капранови заснували YouTube канал “імені Т.Г. Шевченка”, присвячений історії України. Він набув неабиякої популярності. Найпопулярніше відео на каналі – “Історія України за 10 хвилин”. Його переглянули понад 3,2 мільйона користувачів.

На початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну повідомлялося, що брати Капранови стояли на захисті Києва в лавах полку “Азов”.

Українці не можуть оговтатись від ще однієї великої втрати. Ввечері 15 квітня прийшла сумна звістка, що загинув Павло Петриченко.

  • Петриченко був активістом, молодшим сержантом, бійцем 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка та аеророзвідником. Воював на Херсонському та Донецькому напрямках.
  • Саме Петриченко у березні цього року створив петицію щодо обмеження роботи онлайн-казино. Вона набрала необхідну кількість підписів рекордно швидко – всього за день.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *