Посол з питань світового українства відвідала українські школи в Угорщині

Посол з питань світового українства відвідала українські школи в Угорщині

Посол Міністерства закордонних справ України з питань світового українства Мар‘яна Беца під час перебування в Угорщині здійснила візит до освітніх закладів, де навчаються українські діти.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Управління закордонного українства МЗС України.

Так, дипломат завітала до української суботньої школи імені Лесі Українки при Державному самоврядуванні Угорщини. Школа почала свою діяльність у 2023 році та нараховує близько 150 учнів.

Ще однією важливою подією стало відвідання навчально-виховного комплексу «Maszoret Avot», де також буде впроваджене навчання українською та угорською мовами для українських дітей. Запровадження навчання українською мовою стало можливим завдяки співпраці Української асоціації «Єдність» та Угорської автономної православної єврейської громади.

На запрошення Речниці української громади в Державних Зборах Угорщини Ліліани Грекси, посол Марʼяна Беца зустрілася з українськими дітьми-переселенцями в реформатській школі м. Юліанни у м.Будапешт. У школі наразі навчаються понад 70 українських учнів, яким педагогічний колектив надає всебічну підтримку та допомогу.

Мар’яна Беца також провела змістовну зустріч з академіком др. Ласло Боргі, ректором Будапештського наукового університету ім. Лоранда Етвеша, щодо можливого приєднання Угорщини до Глобальної коаліції українських студій.

Глобальна коаліція українських студій ініційована за підтримки Першої леді України Олена Зеленська та реалізується у співпраці з Міністерством закордонних справ України, Міністерство освіти і науки України, Фонд Президента України з підтримки освіти, науки та спорту, Ukrainian Institute – Український інститут та Офісом Кримська платформа.

Нагадаємо, у Будапешті 31 серпня відчинила свої двері перша державна двомовна середня школа та гімназія для українських дітей.

Фото: Управління закордонного українства МЗС України / Фейсбук

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *