Президент підписав закон про визнання освіти, здобутої на ТОТ

Зеленський підписав закон про визнання освіти, здобутої на ТОТ / фото з телеграм-каналу Володимира Зеленського

Глава Української Держави Володимир Зеленський підписав закон, який визнає результати навчання громадян, які проживають на тимчасово окупованій території України.

Як вказано в картці законопроєкту №9591, розміщеній на сайті парламенту, документ мали повернути до Ради з підписом президента 21 грудня.

Президент підписав закон про визнання освіти, здобутої на ТОТ

У документі мовиться про те, аби відновити можливість проходження атестації для визнання результатів навчання осіб, які проживають на ТОТ. При цьому незалежно від дати здобуття освіти.

Особам, які проходять атестацію для здобуття вищої освіти, можуть зарахувати результати навчання та кредити ECTS (Європейської системи трансферу і накопичення кредитів) обсягом не більше ніж 75% від загального обсягу освітньої програми.

Атестація не відбувається за спеціальностями (професіями), перелік яких затверджує уряд, а також для визнання результатів навчання та кредитів ECTS на другому (магістерському) рівні вищої освіти, окрім програм підготовки магістрів медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямування, і третьому (освітньо-науковому/освітньо-творчому).

Передісторія

  • Нардепи погодили у другому читанні закон про визнання результатів навчання осіб, які проживають на тимчасово окупованій території України.
  • Так, українці, які проживають на тимчасово окупованій території, зможуть здобувати чи продовжити здобуття освіти на території інших регіонів України. При цьому за кошти держави або місцевого бюджету.
  • Раніше підтримати цей законопроєкт нардепів закликали правозахисні організації нашої держави.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *