Припускаю все, – Марченко про можливість нового наступу на Київ

Марченко не відкидає можливість наступу на Київ / espreso.tv

Генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко не відкидає можливість, що росіяни можуть знову почати наступ на Київ. За його словами, розслаблятися не потрібно.

Марченко заявив, що “припускає все”. На його думку, у Росії достатньо сил, щоб знову піти на Київ.

Марченко не відкидає можливість наступу на Київ

Генерал-майор зазначив, що з погляду Росії втратити ще 30 – 40 тисяч людей – не проблема. Тому повторний наступ на столицю відкидати не варто.

Я припускаю все. Для цього у них є і сили, і засоби, і кількість. При цьому для них втратити 30 – 40 тисяч людей – не проблема. Це для нас велика проблема. А для них це не проблема. Тому вони ж не рахують людей. Їм треба якась перемога, хоча б маленька. Вони зупинилися, вони втратили багато території. І я скажу, що зараз не потрібно розслаблятися,
– сказав Марченко.

Він переконаний, що росіяни можуть перегрупувати війська і знову піти на столицю. Тому, за його словами, “ми маємо зробити все, щоб до цього підготуватися”.

Також Марченко вважає, що росіяни спробують відтворити план захоплення Півдня та відрізати нас від Чорного моря. Адже для них це стратегічне завдання. Тому Україні треба готуватися до оборони південної частини країни.

Росія може зробити новий масштабний наступ

  • У Financial Times заявили, що влітку 2024 року Росія зробить спробу нового масштабного наступу на Україну. Видання, посилаючись на українських військових, пише, що метою наступу може бути повне захоплення Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.
  • Також росіяни можуть спробувати захопити великі міста, наприклад Харків. Або повторити свою спробу захоплення Києва.
  • Однак важливо, що росіяни вже кілька разів намагались поновити наступ на кількох напрямках, однак жодного разу їхні спроби не були результативні.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *