Притула назвав суму, яку зібрав фонд від початку повномасштабного вторгнення

Благодійний фонд Сергія Притули вже зібрав понад 6 мільярдів гривень для допомоги українським захисникам. Це за 22 місяці повномасштабної війни Росії проти України.

Таку цифру в ексклюзивному інтерв’ю для 24 Каналу озвучив волонтер, засновник фонду Сергій Притула. Він наголосив, що до кінця війни волонтери продовжуватимуть допомагати військовим.

“Річ у тім, що до кінця війни волонтери і будуть це робити (допомагати військовим – 24 Канал). Не буде такого дня, коли вийдуть військові і скажуть: “Хлопці, дівчата, волонтери, дякуємо, у нас все є”, – сказав Притула.

Допомога військовим

За 22 місяці повномасштабної війни Росії проти України фонд Сергія Притули зібрав 6 мільярдів 277 мільйонів гривень. Як зазначив волонтер, це колосальна різниця у порівнянні з тим, які цифри були раніше.

“Зараз на тлі цифр, про які говорить міністр фінансів, це не виглядає величезною сумою, але я порівнюю такі бюджети не з державними, а з бюджетами за попередні роки. За 8 років АТО/ООС волонтер Сергій Притула зібрав 52 мільйони гривень. Фонд Притули за 22 місяці – 6 мільярдів 277 мільйонів. Це колосальна різниця”, – відзначив він.

Зазначимо, днями міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю для видання Forbes розповів, що держава щодня витрачає на сектор безпеки та оборони 5 мільярдів гривень. Водночас посадовець додав, що не розуміє звідкіля у військових проблеми із забезпеченням.

“Я підозрюю, що навіть 5 мільярдів гривень на день може бути недостатньо, щоб закривати всі поточні та глобальні потреби Сил оборони кількістю понад 1 мільйон осіб”, – припустив в інтерв’ю Притула.

Нагадаємо, фонд Сергія Притули, який був створений у 2020 році для освітніх та інклюзивних проєктів, наразі допомагає українським військовим. Зокрема, серед напрямків – дрони, засоби зв’язку, оптичні прилади, транспорт, засоби тактичної медицини та інше. Наприкінці 2023 року волонтер нагадав про масштабний збір “Рій помсти 2.0”, завдяки якому планується придбати FPV-дрони різної модифікації.

Сергій Притула розповів про роботу фонду: останні новини

  • Сергій Притула пояснив, з яких коштів працівники його фонду отримують заробітні плати. Водночас він наголосив, що 100% грошей, які люди донатять на збори чи рахунки, йдуть на допомогу.
  • Волонтер поділився, що колектив його фонду великий і налічує 105 працівників. Багато з них – переселенці з тимчасово окупованих територій.
  • Також Сергій Притула висловився щодо роботи російської пропаганди перед Заходом. І західних журналістів, які першими почали боротися з цим і на власні очі бачили російські звірства в Україні.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *