Росія змінює тактику масованих ударів: розвідка Британії вказала на пріоритети ворога

Росія змінила тактику масованих атак / Колаж 24 Каналу

Росія змінила тактику масованих обстрілів України із застосуванням далекобійної зброї. Очевидно, у Кремлі визначили нові пріоритетні цілі для атак.

Про це повідомляє Міністерство оборони Британії у Х (колишній твітер). Зазначають, що з 29 грудня Росія посилила інтенсивність ударів. І, найімовірніше, Москва використала значну частину запасів ракет повітряного базування.

“Останні удари, швидше за все, були спрямовані по оборонній промисловості України. Це контрастує великими атаками минулої зими, які передусім були спрямовані на енергетичну інфраструктуру України”, – йдеться у зведенні.

Нова мета Кремля

Розвідники зазначили, що обстріли росіянами об’єктів енергетики на початку грудня свідчили про те, що Росія збирається відновити енергетичний терор. Та останні атаки свідчать про зміну тактики Москви.

Нові операції свідчать про принаймні тимчасову зміну підходу до використання Росією зброї дальньої дії. У Кремлі майже напевно визнають зростаючу важливість оборонно-промислового потенціалу, у контексті підготовки до тривалої війни,
– додають розвідники.

Масовані атаки по Україні: головне

  • 29 грудня Росія випустила по Україні 158 цілей – різних типів ракет та ударних дронів. Сили ППО збили 27 “Шахедів” та 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.
  • Руйнування та людські втрати були у Києві, Львові, Одесі, Дніпрі, Запорізькій, Сумській, Львівській, Дніпропетровській областях.
  • 2 січня окупанти повторили масштабну атаку. Спершу випустили 35 “Шахедів”, всі знищені українською ППО. Після цього ворог випустив 99 ракет різних типів, зокрема аж 10 аеробалістичних “Кинджалів” – їх теж усі було знищено, і 72 інших ракети. Водночас руйнування зафіксовані у Києві та Харкові.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *