Професійна освіта зробила величезний прорив, – міністр

Порівняно з попереднім роком сфера професійної освіти зробила величезний прорив.

Про це під час брифінгу заявив міністр освіти Сергій Шкарлет.

За його словами, Міністерство освіти зараз має ту інституційну підтримку від Президента України, Кабінету Міністрів та бізнесу, якої ніколи не було.

«Це проявляться не тільки в наших досягненнях, але й майбутніх планах, бо плани на 2022 рік у нас амбіційні. Як мінімум маємо прийняти закон «Про професійну освіту", побудувати понад 80 навчально-практичних центрів та завершити оновлення освітніх стандартів», – зазначив міністр.

Він повідомив, що цього року в Україні було створено 63 нових навчально-практичних центри, розроблено 30 освітніх стандартів та залучено десятки бізнес та міжнародних партнерів.

Також, на думку міністра, важливим рішенням для сфери у 2021 році стало прийняття Указу Президента України «Про пріоритетні заходи щодо розвитку професійної освіти», завдяки якому вдалось затвердити Концепцію Державної цільової соціальної програми розвитку професійної (професійно-технічної) освіти на 2022-2027 роки, створити Раду при Президентові з питань профосвіти та провести Всеукраїнський тиждень професійної освіти.

Окрім того, міністр розповів про успішне впровадження дуальної форми навчання. Наразі за дуальною формою працюють 240 закладів професійної освіти і 1376 підприємств та організацій.

Реформа децентралізації у професійній освіті також продовжується. Зокрема, у 2021 році 58 закладів передається з державної у комунальну власність, що у 2 рази більше ніж у попередньому.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *