Пункти незламності працюватимуть за єдиними стандартами

Кабінетом Міністрів затверджений Порядок організації та функціонування «Пунктів незламності».

Документом визначено види «Пунктів незламності», їхню комплектацію та алгоритм розгортання.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, робота пунктів незламності у всіх куточках України буде уніфікована. Українці отримають доступ до однакового набору послуг. Це задовільнить критичні потреби людей на час відновлення пошкодженої ворогом інфраструктури.

Наразі в Україні вже функціонує понад 5 тисяч «Пунктів незламності». Водночас їхню кількість планується збільшити втричі.

«Пункти незламності» поділятимуться на стаціонарні, що розташовані в будівлях, та мобільні, які розгорнуть на базі намету або транспортного засобу. Їх кількість визначається центральною та місцевою владою відповідно до потреб населення громади.

«Пункти незламності» функціонують в цілодобовому режимі. Кожен в обов’язковому порядку мусить бути забезпечений генераторами та пальним, автономним опаленням, засобами доступу до Інтернету, зокрема через термінали Starlink, зв’язком для виклику екстрених служб, запасами питної та технічної води, засобами особистої гігієни, туалетами тощо.

Також уряд доручив головам місцевих адміністрацій та керівникам центральних органів виконавчої влади забезпечити відповідність облаштованих і нових пунктів вимогам прийнятої постанови.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *