Росія активно застосовує ФАБи: Черник пояснив, чи можна з ними боротися

Західні ЗМІ продовжують писати про російські ФАБи. Зокрема й про нову ФАБ-1500. Це – небезпечна зброя, але проти неї можна боротися.

Про це 24 Каналу розповів військовий експерт Петро Черник, зауваживши, що Росія використовує ці бомби для того, аби руйнувати українську оборону на фронті.

Наскільки небезпечні російські ФАБи

Як наголосив Черник, різні російські ФАБи та КАБи – це альтернатива артилерійським снарядам. Один боєприпас калібру 152 міліметри важить близько 50 кілограмів. А самої вибухівки там – близько 5 – 7 кілограмів. Це не порівняти з 1,5-тонною бомбою, яка має значно більше вибухівки.

Щоправда, там не все складається з вибухівки. Є ще система прицілювання, основа тощо,
– сказав Черник.

Такі бомби запускають з висоти близько 10 кілометрів. Тоді вони по діагоналі рухаються до цілі. На жаль, у такому випадку практично неможливо відпрацювати проти самої бомби. Однак є інші варіанти – реально працювати проти самих носіїв цих бомб.

Бомби, якщо вже запущені, то майже не знешкоджуються. А от з носіями реально працювати. Це можуть робити Patriot або SAMP/T. Не варто забувати і про F-16 з відповідними ракетами,
– підкреслив Черник.

Російські ФАБи: коротко

  • Росія ще з початку 2023 року активно використовувала на фронті різні плануючі бомби. Тоді ж також фіксували запуск 1,5-тонних УПАБ-1500В. Що це за зброя – читайте на сайті 24 Каналу.
  • Про керовані авіабомби окупантів вже пишуть і у західних ЗМІ. У WP зазначали, що ця зброя допомагає росіянам бити з більших відстаней, що зменшує загрозу збиття літаків.
  • Раніше речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснив, чи можливо боротися проти цих бомб. Є один варіант, який реально організувати.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *