Росія атакувала Кривий Ріг: після вибуху у багатоповерхівці спалахнула пожежа

У Дніпропетровській області ввечері оголосили повітряну тривогу. Через деякий час жителі Кривого Рогу почули звуки вибухів.

Ввечері 12 березня у Кривому Розі пролунав вибух під час повітряної тривоги. Цю інформацію підтвердив Олександр Вілкул.

Що відомо про російську атаку

Приблизно о 18:09 на Дніпропетровщині оголосили тривогу. Повітряні сили згодом попередили про ракетну небезпеку, а моніторингові канали написали про активність ворожої тактичної авіації.

О 18:35 Повітряні сили попередили про рух ракети у напрямку Кривого Рогу. Попередньо, це була Х-59.

Близько 18:38 жителі Кривого Рогу повідомили про звуки вибухів. Згодом цю інформацію прокоментував голова ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Кривий Ріг. Вибух. Нічого не знімаємо та не викладаємо в інтернет,
– написав він.

Також на атаку Росії на Кривий Ріг відреагував глава Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. Він теж підтвердив вибух у Кривому Розі. Лисак написав, що внаслідок російської атаки сталася пожежа у багатоповерхівці. Подробиці наразі уточнюються. Глава Дніпропетровської ОВА закликав місцевих жителів перебувати у безпечних місцях, поки триває повітряна тривога.

Пізніше Лисак повідомив про загиблих та поранених. На цей час попередньо відомо про 2 жертв російської агресії. Також є постраждалі, однак їхня точна кількість уточнюється.

Глава Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук також прокоментував вибух у Кривому Розі. Він заявив, що у цьому місті через ворожу атаку загорівся житловий будинок. Очільник ДОР закликав адмінів телеграм-каналів та пабліків у інших соцмережах дотримуватися інформаційної тиші, а також нічого не знімати й не викладати до того, як з’явиться офіційна інформація. Лукашук наголосив, що це питання безпеки та людських життів.

Місцеві телеграм-канали повідомили, що в одному з мікрорайонів Кривого Рогу могли виникнути проблеми зі світлом. На місці пожежі працюють всі служби.

Росія часто тероризує Кривий Ріг

  • Нещодавно росіяни знову випускали ракету у напрямку Кривого Рогу. На щастя, силам ППО вдалося збити ворожу ціль.
  • У січні 2024 року окупанти 9 разів вдарили по Кривому Рогу. Це була наймасованіша атака на місто від початку повномасштабного російського вторгнення.
  • Тоді загарбники поцілили по торговельно-розважальному центру. Також зазнали пошкоджень чимало приватних та багатоквартирних житлових будинків.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *