Росія атакувала Одесу під час візиту Зеленського та Міцотакіса: 5 людей загинули, є поранені

Росія вбила в Одесі 5 людей / Колаж 24 Каналу

Росія атакувала Одесу 6 березня під час візиту Володимира Зеленського та прем’єра Греції Кіріакоса Міцотакіса. На жаль, є поранені та загиблі.

Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в коментарі 24 Каналу підтвердив, що Росія 6 березня 2024 року вдарила по портовій інфраструктурі Одеси.

На жаль, є 5 загиблих та поранені, кількість яких уточнюють,
– заявив Дмитро Плетенчук.

Речник додав, що наразі тривають слідчі дії.

Варто зауважити, що Володимир Зеленський також заявив, що внаслідок атаки росіян отримали поранення та загинули люди.

Що відомо про цинічний обстріл Одеси

Орієнтовно об 11:00 6 березня Росія атакувала Одесу. Перед цим Повітряні сили ЗСУ попередили про загрозу застосування балістики на Півдні України. У регіоні пролунала повітряна тривога.

Згодом Володимир Зеленський розповів, що у момент атаки росіян він разом з прем’єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом перебував у порту Одеси. Український лідер уточнив, що вибухи лунали неподалік від них.

Президент сказав, що російській армії однаково куди бити: чи по військових, чи по цивільних об’єктах. Саме тому Україні потрібна протиповітряна оборона.

“Ми бачили сьогодні цей удар. Ви бачите, з ким ми маємо справу, їм все одно куди бити. Я знаю, що сьогодні були жертви, всіх деталей не знаю ще, але знаю, що є загиблі, є поранені”, – заявив Зеленський.

Згодом атаку прокоментував Кіріакос Міцотакіс. За словами грецького прем’єра, під час атаки росіян Володимир Зеленський з командою показували йому одеський порт. Зокрема, розповідали про значення порту та про дії для відновлення та посилення морського шляху.

Уже наприкінці ми почули звук сирен і вибухи, які були дуже близько від нас. Ми не встигли піти в захищене місце, це дуже вражаючий досвід. Немає людей, які поза цією війною. Ця війна не милує нікого,
– заявив Міцотакіс.

Згодом Володимир Зеленський під час вечірнього звернення заявив, що головним питанням на перемовинах з грецьким міністром була оборона.

Український лідер додав, що Україні потрібно більше систем ППО. Адже ця зброя потрібна тут та зараз, щоб рятувати життя людей.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *