“Ні про що не шкодую”: Ніккі Гейлі офіційно оголосила про вихід з президентської гонки

Ніккі Гейлі офіційно повідомила, що виходить із президентських перегонів у США / Колаж 24 Каналу

Ніккі Гейлі офіційно оголосила про завершення президентської кампанії. Її вважали головною конкуренткою Дональда Трампа на пост очільника США.

Раніше WSJ повідомляло, що Ніккі Гейлі планує оголосити про вихід із боротьби за президентську номінацію. Вона була єдиною конкуренткою Дональда Трампа на первинних виборах від Республіканської партії.

Кандидатка оголосила про вихід із президентських перегонів

Вдень 6 березня політикиня та ексгубернаторка Південної Кароліни Ніккі Гейлі заявила, що залишає перегони на пост президента США. Вона була єдиною суперницею Дональда Трампа у передвиборчій президентській кампанії Республіканської партії.

Настав час призупинити мою кампанію. Я сказала, що хочу, щоб їхні голоси були почуті. Я це зробила. Я ні про що не шкодую,
– повідомила вона в Південній Кароліні.

Водночас вона наголосила, що, попри припинення її статусу кандидата на президентське крісло Сполучених Штатів, вона не припинить використовувати свій “голос” у речах і питаннях, у які вона беззаперечно вірить.

Що цьому передувало: останні новини

  • 5 березня відбулися праймеріз у 15 штатах і американському Самоа. Попередні результати президентських праймериз Демократичної та Республіканської партій відповідають очікуванням. У більшості штатів нинішній президент США Джо Байден і колишній Дональд Трамп вийшли переможцями.
  • Водночас Дональда Трампа дискваліфікували з виборчого списку на праймеріз у штаті Іллінойс. Це зробили відповідно до 14 поправки, яка забороняє балотуватись заколотникам. Саме таким Трампа визнав суд. Раніше схожа ситуація відбулася у штаті Колорадо, де також дискваліфікували колишнього президента США.
  • Втім, вже згодом було прийнято інше рішення. Згодом Верховний суд США поновив участь Трампа у праймеріз у Колорадо.
  • Раніше чинний президент Джо Байден пройшов щорічний медогляд. Відповідно до висновків лікарів, у нього немає проблем зі здоров’ям, тож він здатний виконувати свої посадові обов’язки. Байден є найстаршим президентом в історії США. Зараз йому 81 рік.
  • Якщо його переоберуть вдруге, він очолюватиме країну до 86 років.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *