Росія хотіла отримати ДНК рідних військовополонених, які нібито були в Іл-76, – WP

Москва хотіла отримати ДНК рідних полонених / Колаж 24 Каналу (Getty Images)

Російські загарбники хотіли отримати ДНК родичів українських військовополонених, які нібито перебували в Іл-76, що впав у Бєлгородській області. Однак, жодних доказів окупанти не надали.

Про це видання повідомило з посиланням на двох присутніх на зустрічі Координаційного штабу з сім’ями. Про запит окупантів родичам полонених розповів Кирило Буданов.

“Пазл не складається”

Буданов розповів, що країна-агресор попросила надати ДНК для відповідності тілам полонених, нібито загиблих на борту. Однак, не надала жодних доказів їх останків.

Україна відхилила це прохання, зазначив начальник ГУР Буданов. Про це на умовах анонімності розповіли двоє родичів полонених, які були присутні на зустрічі.

За словами матері одного з військовополонених, Кирило Буданов сказав, що пазл не складається і більшість людей впевнені, що російська версія подій — фейк.

Коротко, що треба знати про падіння Іл-76

  • Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими підтвердив, що 65 українських оборонців зі списку справді мали повернути в Україну в межах запланованого обміну 24 січня.
  • Опитані родичі полонених, ознайомившись з відеоматеріалами, продемонстрованими російськими пропагандистами нібито з місця авіатрощі, не знайшли особливих ознак на оприлюднених фрагментах тіл, які б вказували на їхніх рідних.
  • Омбудсман зауважив, що падіння Іл-76 нагадує теракт в Оленівці. Окупанти дотримуються тієї ж схеми.
  • Дмитро Лубінець наголосив, що Україна не має жодних офіційних матеріалів. Жоден офіційний орган країни-терориста не надав нам інформації. А “списки”, які з’явилися в мережі, були навмисно “вкинуті” для цієї пропагандистської кампанії.
  • Володимир Зеленський наголосив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні цієї катастрофи. Президент наголосив, що росіяни граються з життями українських полонених, з почуттями рідних та з емоціями нашого суспільства. Необхідно встановити всі чіткі факти.
  • Представник ГУР Андрій Юсов зазначив: “Ми можемо припустити будь-які сценарії, включно зі свідомою провокацією, також із використанням українських військовополонених фактично як живого щита для транспортування боєкомплекту та озброєння для ракетних комплексів, які нищать українські міста”.
  • Росія не дала згоди на міжнародне розслідування. На місце падіння Іл-76 окупанти не допустили не тільки міжнародних експертів, а і власних рятувальників.

Зверніть увагу! Росія – країна-терорист, яка уже майже два роки тероризує цивільне населення України. Бійці Путіна катують, ґвалтують, ранять, жорстоко вбивають мирних, зокрема, і дітей. Росіяни викрадають людей і депортують.

Від воєнних злочинів росіян жахається весь світ. Буча, Ізюм, Оленівка, Каховська ГЕС, щоденний терор, ракетні обстріли й удари “Шахедами” по цивільній інфраструктурі, розстріли та кастрації військовополонених. Цей список можна продовжувати ще довго.

Йдеться далеко не про поодинокі випадки. Це злочини проти людства. Усі російські воєнні злочинці мають бути покарані.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *