Росія продовжує викрадати дітей з Донбасу, – омбудсмен

Росія продовжує викрадати з тимчасово окупованих районів Донбасу дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування шляхом надання їм громадянства рф.

Про це, посилаючись на російські ЗМІ, повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

За її словами, для цього начебто було досягнуто домовленостей з керівництвом окупаційних адміністрацій.

«Надання російського громадянства дітям з Донецької та Луганської областей спростить можливість усиновлювати їх в рф», – підкреслила Людмила Денісова.

Також вона написала, що органи влади рф вже неодноразово повідомляли про підготовку змін у законодавство саме з цією метою.

«Зараз готуються угоди між країною-окупантом та окупаційними адміністраціями в ОРДЛО, щоб надати видимість «правових процедур» для фактичного викрадення українських дітей та передачі їх в родини в рф», – наголосила Людмила Денісова.

Окрім того, вона поінформувала, що за період війни з Донецької та Луганської областей на територію агресора вивезено понад 2 тисячі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Омбудсмен звернулась до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну з проханням врахувати ці факти порушень рф прав людини в Україні.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *