Росія вбила 7 людей у Харкові, призначено заступників Сирського: хронологія 717 дня війни

Хронологія 717 дня війни / Колаж 24 Каналу

В Україні розпочалася 717 доба повномасштабного вторгнення Росії. Ворог не припиняє атак на Сході та Півдні, а також продовжує терор дронами.

Про головні події дня станом на 10 лютого, ситуацію на фронті, втрати противника – читайте в матеріалі 24 Каналу.

00:50, 11 лютогоНа Одещині теж чули вибухи

Під час нічної атаки “Шахедами” Росія направила частину дронів-камікадзе на Одещину. Повітряні сили ЗСУ попереджали про рух ударних БпЛА у бік Одеської області. Глава Одеської ОВА Олег Кіпер закликав жителів перебувати в укриттях. Жителі Одеської області повідомляли у соцмережах про вибухи. Моніторингові канали пояснили гучні звуки роботою ППО.

00:46, 11 лютогоУ Миколаєві пролунала серія вибухів

Росія у ніч з 10 на 11 лютого кілька разів тероризувала Миколаївщину “Шахедами”. Жителі обласного центру неодноразово чули вибухи, а місцеві канали писали про роботу ППО.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич спочатку повідомив про пожежу на одному з об’єктів та закликав людей не поширювати у соцмережах жодних фото чи відео з місця подій. Пізніше міський голова уточнив, що пожежа сталася на відкритій території. За його словами, було займання сухої трави. На щастя, обійшлося без постраждалих.

00:39, 11 лютогоРосія вивела у Чорне море “Адмірала Макарова”

Сили оборони Півдня повідомили, що Росія вивела у Чорне море “Адмірала Макарова”. Цей фрегат є ракетоносієм, що здатний випускати до 8 “Калібрів”. Через це рівень ракетної небезпеки було значно підвищено.

00:37, 11 лютогоУ Дніпрі було гучно

Ввечері 10 лютого у передмісті Дніпра та у самому обласному центрі пролунали вибухи. Окупанти атакували місто дронами-камікадзе. Відомо, що у Дніпрі працювала ППО.

00:35, 11 лютогоНа Полтавщині пролунали вибухи

Пізно ввечері 10 листопада під час російської атаки “Шахедами” жителів Полтавської області почули вибухи. ПС ЗСУ попередили про рух ударних безпілотників у бік Полтавщини, приблизно через 10 хвилин в області оголосили тривогу.

ПС ЗСУ повідомляли про рух “Шахедів” на півдні Полтавщини у північно-східному напрямку. Потім стало відомо, що “Шахеди” з Полтавщини полетіли у напрямку Дніпропетровщини.

21:40, 10 лютогоКулеба розкритикував інтерв’ю Путіна

Глава МЗС України обурився зустріччю Такера Карлсона з Путіним.

Сьогодні ви дозволяєте Путіну поширювати свою божевільну пропаганду геноциду, а наступного дня він завдає удару по Харкову, вбивши семеро людей. Інтерв’ю з Путіним у 2024 році – це все одно, що дати слово Гітлеру в 1944 році,
– підкреслив Дмитро Кулеба.

21:35, 10 лютого

Херсонська, Миколаївська, Дніпропетровська області – загроза застосування ударних БпЛА.

21:18, 10 лютого

Ракета на Кривий Ріг.

21:10, 10 лютогоУ соцмережах з’явилися фейкові сайти “Залужний 2024”

Центр протидії дезінформації попередив про появу фейкових сайтів, які вдають, що вони нібито пов’язані з Валерієм Залужним. Реклама цих ресурсів нещодавно з’явилася в соцмережах.

Ці сайти не пов’язані з Валерієм Залужним, а про їхню діяльність правоохоронні органи України вже поінформовані,
– наголосили в ЦПД.

У СтратКомі ЗСУ зауважили, що посилання перенаправляють на телеграм-бот, який збирає дані користувачів. Наголосили, що це – спецоперація ворога.

20:45, 10 лютогоРосія запустила кілька груп “Шахедів”

Повітряні сили повідомили, що зафіксовано запуск ворогом кількох груп ударних БпЛА “Shahed” з району полігону Чауда (Крим).

20:21, 10 лютогоЗ окупованої території повернули дівчинку

З тимчасово окупованої території повернули ще одну дитину. Маленька дівчинка не бачила батьків майже два роки. Про це повідомили в Мінреінтеграції.

20:11, 10 лютогоРосгвардію перекинули до кордону з Україною

Агресор перекинув росгвардію до кордону з нашою державою. Начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ зазначив, окупанти можуть робити це, зокрема, для відволікання.

Ворог постійно продовжує провокувати, вивчає, промацує, де та яка оборона, як реагують українські захисники. Також проводить постійно розвідку за допомогою різних і безпілотних літальних комплексів, зокрема, розвідувальних літаків.

19:15, 10 лютогоНа Волині попрощалися з бійцем Сергієм Дукельським

На Волині 9 лютого провели в останню путь захисника Сергія Дукельського, який поліг у боях на Запоріжжі. Відомо, що воїн був мешканцем міста Нововолинськ. Йому навіки 36 років.

19:12, 10 лютогоКого призначили заступниками Сирського та Баргилевича

У вечірньому зверненні Зеленський повідомив, що заступниками новопризначеного Головкома стали Вадим Сухаревський і Андрій Лебеденко. Очільника Генштабу – Володимир Горбатюк, Олексій Шевченко та МихайлоДрапатий.

19:10, 10 лютогоЗеленський звернувся до українців

  • Президент розповів, що мав нараду з військовими та урядом. Йшлося про українське виробництво зброї та боєприпасів – “дрони, снаряди для дронів, артилерія та боєприпаси, наша техніка”. Окремо говорили про розвиток і забезпечення мобільних вогневих груп.
  • Зеленський провів розмову з Макроном. Лідери держав обговорили те, що посилить ЗСУ, – РЕБ, ППО, артилерію. А також майбутню безпекову угоду, яку вже фіналізують.

Повне звернення Зеленського: дивіться відео

19:04, 10 лютогоРодичі загиблої сім’ї у Харкові здали ДНК

Очільник МВС повідомив, що тіла загиблих сильно обгоріли, тому для ідентифікації правоохоронці вимушені використовувати ДНК-експертизу. Родичі вже здали необхідні матеріали для підтвердження.

18:33, 10 лютогоЗеленський розповів про важливі наради й анонсував зміни

Президент розповів про важливі наради сьогодні. Наголосив, що продовжується оновлення Сил оборони й безпеки України.

Команда – ефективна. Зміни – будуть. Більше сили для України. Більше можливостей,
– підкреслив Зеленський.

18:24, 10 лютогоВнаслідок російської атаки загинула вся сім’я прокурорки Ольги Путяніної

У Харківській обласній прокуратурі повідомили, що внаслідок російської атаки загинула прокурорка Вовчанського відділу Чугуївської окружної прокуратури Путятіна Ольга Сергіївна, її чоловік та троє синів.

Старшому Олексію було 7 років, середньому Михайлу — майже 4. Найменший — Павло, йому лише 10 місяців.

18:04, 10 лютогоАрахамія пояснив, чи є критичною затримка допомоги від США

Давид Арахамія розповів, що у США є підтримка України, однак, лишаються невирішеними питання кордону. За його словами, нашій державі вистачить фінансування на найближчі 2 місяці.

Також Арахамія додав, що питання мобілізації варто розглядати окремо, адже воно потребує додаткових коштів.

17:58, 10 лютогоВаршава рознесла брехню Путіна в інтерв’ю Карлсону

У МЗС навели історичні факти. Серед іншого наголосили, що Революція Гідності призвела до мирної зміни влади шляхом демократичних виборів. Російські “зелені чоловічки” з’явилися в Криму, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні.

17:58, 10 лютогоГУР підтвердило використання росіянами Starlink на передовій

Представник ГУР Андрій Юсов заявив, що зафіксовані випадки використання окупантами даних пристроїв. Це починає набирати системного характеру.

17:40, 10 лютогоБуданов розкритикував суд ООН через рішення щодо MH17

Міжнародний суд ООН не став виносити конкретне рішення щодо ймовірної відповідальності Росії за збиття MH17.

Це ганьба для міжнародної судової системи, це рішення суду є помилкою і катастрофою. Невизнання очевидних фактів матиме дуже важливі наслідки, передусім для багатьох цивілізованих країн,
– заявив начальник ГУР.

16:44, 10 лютогоВійськовим частинам дозволили перейти на електронні журнали обліку

Відтепер військові частини можуть вести облікові регістри та допоміжні документи, зокрема, журнали щодо майна, тільки в електронній формі.

У разі переходу залишається лише електронний облік, вести паперові журнали та дублювати інформацію заборонено,
– підкреслили в Міноборони.

16:37, 10 лютогоЯкі проблеми для росіян приніс удар по аеродрому “Бельбек” в Криму

Удар ЗСУ 31 січня по аеродрому “Бельбек” в окупованому Криму ще більше підірвав потенціал російської авіації. Про це заявила розвідка Британії.

Також зазначила, що цей удар, ймовірно, погіршить здатність Росії координувати повітряну діяльність у Чорноморському регіоні. Зокрема, вплине на парк літаків A-50, а ще на дедалі більше виснажених досвідчених пілотів, які можуть керувати повітряними операціями.

16:21, 10 лютогоНімецькі генерали таємно приїжджали до Києва у день відставки Залужного, – Bild

Німецькі генерали без розголошення приїжджали до Києва в день відставки Валерія Залужного. Зокрема, серед гостей був й генеральний інспектор Бундесверу Карстен Броєр.

У Міноборони Німеччини заявили, що метою їхнього візиту на запрошення “Залізного генерала” був подальший обмін інформацією про поточні оборонні потреби та майбутні військові виклики.

15:06, 10 лютогоНе виключено, що в Харкові можуть знайти ще тіла жертв

Міський голова Ігор Терехов заявив, не виключає, що будуть знайдені ще тіла жертв російської атаки.

15:05, 10 лютого

Примусовий метод призову до служби у війську лише заважає різним мобілізаційним заходам та дискредитує саму їхню суть. Про це заявив заступник голови Комітету Верховної ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв.

14:58, 10 лютогоРосія використовує Starlink в Україні протягом кількох місяців, – Defence One

Американське видання Defence One повідомляє, що російські окупанти справді використовують засоби Starlink у війні проти України. Наразі можна говорити про десятки таких установок.

14:51, 10 лютогоЗеленський відреагував на удар по Харкову

Президент розповів, що внаслідок удару “Шахедів” у Харкові загинула ціла сім’я: батьки та троє дітей. Найстаршому сину, Олексію, 7 років, середньому, Михайлу, 4 роки, найменший – Павло, йому було 7 місяців. Діти, які ще не встигли побачити життя й були вбиті через російське божевілля.

Загинула й ще одна сім’я, – чоловік та дружина.

Терор не може залишатися без справедливої відповіді. Терористи повинні програти цю війну, яку вони розпочали. Росія повинна відповісти за кожне зруйноване і знищене нею життя. Тільки так безпека для всіх знов стане частиною реальності,
– підкреслив Зеленський.

14:20, 10 лютогоЛюди з опіками рук рятувалися городами: моторошні деталі атаки на Харків

Цивільні з опіками рук рятувалися городами, тому що вийти через власну хвіртку, яка веде на вулицю, просто не могли. Стояла вогняна ріка. Все палало.

Сусіди стали нам стукати. Такий був гуркіт, що моя дружина сказала тікати. А я такий: “Там же бахнуло, не в нас”. Виглянув у віконце, вийшов на вулицю, відкрив хвіртку, а тут все горить і не можна вийти. Ми побігли городами. Вогонь від сусідів дістався нашого двору і далі по тротуару пішов,
– розповів 24 Каналу мешканець згорілого будинку Олександр.

14:19, 10 лютогоУ Харкові зросла кількість жертв і постраждалих

На жаль, кількість загиблих внаслідок ударів окупантів по Харкову зросла до семи. П’ятеро загиблих – це одна родина, яка буквально згоріла живцем.

Кількість постраждалих внаслідок нічної атаки російських терористів вже досягла 57.

14:10, 10 лютогоРумунія піднімала в небо F-16 через атаку “Шахедами” на Одещину

Під час атаки російських безпілотників на Одеську область у Румунії підіймати винищувачі F-16. В Міноборони зазначили, що під час тривог не зафіксували жодного порушення румунського повітряного простору. Однак, про всяк випадок додатково перевіряють місцевість у Тулчі.

Міністерство національної оборони рішуче засуджує атаки, здійснені Росією на об’єкти та елементи цивільної інфраструктури в українських дунайських портах. Ці атаки є невиправданими і серйозно суперечать нормам міжнародного гуманітарного права,
– йдеться в повідомленні.

14:10, 10 лютогоВстановити тіло немовляти у Харкові неможливо

Кістки немовляти, яке загинуло внаслідок атаки Росії на Харків, перетворилося майже на попіл. У поліції заявили, що, на жаль, встановити тіло на місці неможливо.

14:02, 10 лютогоЄвродепутатка пояснила, як впливають державні ЗМІ Орбана

Угорська євродепутатка Каталін Чех розповіла, що російська пропаганда проникла в угорську суспільну полеміку. Це робить Європейський Союз слабшим, а Угорщину менш безпечною.

14:01, 10 лютогоСитуація біля Авдіївки: у ЗСУ розкрили мету наступу росіян

Ворог концентрує увагу на спробах наступу на Авдіївському напрямку. Агресор хоче встановити контроль на логістикою. Про це заявив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександр Тарнавський.

14:01, 10 лютогоАрахамія заявив, що арештів рахунків ухилянтів точно не буде

Певний примус щодо тих, хто ухиляється від мобілізації, потрібний і його буде впроваджено, але який саме, ще незрозуміло. Про це заявив голова фракції Слуга народу. Водночас запевнив, що точно не буде арештів рахунків ухилянтів.

14:00, 10 лютогоАтака на Харківщину: з полум’я врятували дитину

Очільник ОВА зазначив, що вдалося врятувати з полум’я 4 людини, зокрема 1 дитину. Синєгубов розповів, що чоловік отримав опіки 40 % тіла.

13:56, 10 лютогоПавлюка звільнили з посади першого заступника міністра оборони України

Генерал-лейтенанта Олександра Павлюка звільнили з посади першого заступника міністра оборони України у зв’язну із переходом на іншу роботу.

13:55, 10 лютогоІрландія відмовляється видавати Росії візи для дипломатів

Уряд Ірландії відмовляється дозволити Росії провести ротацію дипломатів у її посольстві в Дубліні, за яким останніми роками стежать ірландські служби безпеки через побоювання щодо шпигунства.

13:54, 10 лютогоНа Донеччині через обстріли знеструмлена шахта

У Донецькій області була пошкоджена повітряна мережа через ворожі обстріли. Внаслідок цього була знеструмлена шахта. Через відключення світла під землею залишилися 20 шахтарів, за кілька годин їх вивели на поверхню.

13:53, 10 лютогоСитуація на Донеччині

В Донецькій ОВА прозвітували щодо ситуації в області:

  • Покровський район: у Гострому Курахівської громади пошкоджено будинок. Зафіксовано поодинокі обстріли Авдіївки.
  • Краматорський район: у Лиманській громаді обстріляні ліси та поля поблизу Торського, Зарічного, Ямполівки і Тернів.
  • Бахмутський район: у Часовоярській громаді пошкоджені 5 приватних будинків і нежитлова споруда: уТорецьку перебито лінію електропередач. Обстріляно Сіверськ — без руйнувань.

Всього за добу росіяни 6 разів обстріляли населені пункти Донеччини. З лінії фронту евакуйовано 127 осіб, у тому числі 43 дитини.

13:33, 10 лютогоНа Херсонщині росіяни вбили одну людину, поранили – трьох

Внаслідок вечірнього та ранкового обстрілу окупантами Білозерської громади на Херсонщині одна людина загинула, троє поранених. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження — прокуратура.

12:42, 10 лютогоЗеленський змінив склад РНБО і Ставки

Володимир Зеленський змінив склад РНБО та Ставки. Президент вивів звідти Валерія Залужного. Натомість туди ввели нового головнокомандувача Олександра Сирського.

12:41, 10 лютогоРосійське міноборони заявило про атаку на Брянськ

У Росії заявили, що у ніч на 10 лютого перехопили три українські безпілотники. Нібито, дрони атакували Брянську область. У Кремлі кажуть, що безпілотники нібито перехопила та знищила протиповітряна оборона.

12:38, 10 лютогоУ Харкові заживо згоріла літня пара

У Харкові внаслідок атаки росіян “Шахедами” загинули семеро людей, зокрема троє дітей. Серед жертв – літня пара – паралізований чоловік та жінка з інвалідністю.

Загибла пара не змогла вибратись із будинку: відео 24 Каналу

11:44, 10 лютогоПартизани виявили РЛС окупантів у Джанкої

Партизани виявили станцію радіолокації “Противник-ГЕ”, яка знаходиться на південному заході від Джанкойського аеродрому. Про це повідомляє АТЕШ.

Станція виявляє повітряні цілі та передає інформацію на ППО, яке прикриває аеродром.

11:33, 10 лютогоЧи є загроза атак з моря

Станом на сьогодні у Чорному морі перебуває 4 ворожі кораблі; в Азовському морі 1 ворожий корабель; в Середземному морі 2 ворожі кораблі серед яких 1 носій крилатих ракет “Калібр”, загальний залп до 8 ракет.

10:40, 10 лютогоСитуація на прикордонні Сумщини

Уночі та зранку росіяни здійснили 9 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 60 вибухів з мінометів, артилерії та РСЗВ. Обстрілів зазнали Хотінська, Шалигинська, Есманьська, Середино-Будська громади.

10:36, 10 лютогоГенштаб оновив статистику втрат ворога

За добу вороги залишили на полі бою 980 одиниць особового складу. З 24 лютого 2022 року – 394 270 солдатів.

Статистика втрат російської армії / Інфографіка Генштабу ЗСУ

10:30, 10 лютогоВорог продовжує терор Херсонщини

У Херсонській ОВА повідомили, що за минулу добу противник здійснив 66 обстрілів області, випустивши 353 снаряди. Ворог бив із застосуванням артилерії, мінометів, РСЗВ, БпЛА та авіації.

По місту Херсон ворог спрямував 52 снаряди.

10:02, 10 лютогоРосіяни вночі вдарили по Нікополю

Вночі російська армія вдарила по Нікополю. В ОВА повідомили, що окупанти зробили кілька пострілів з важкої артилерії. Загиблих та постраждалих немає.

09:37, 10 лютогоГоловне зі зведення Генштабу

За добу на фронті відбулось 111 бойових зіткнень. Ворог завдав загалом 73 авіаударів та 76 атак МЛРС по позиціях українських військ та різних населених пунктах.

Авіаудари вдарили по Леонівці (Чернігівська область), Юнаківці, Яблунівці, Кіндратівці (Сумська область), Степовій Новоселівці, Котлярівці, Піщане, Березники, Нестерне (Харківська область), Білохорівці (Луганська область), Терни, Новомихайлівці, Вугледар (Донецька область), Роботине (Запорізька область), Червоному Маяк, Кринки та Берислав (Херсонська область).

Під артилерійський обстріл потрапили понад 130 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

09:36, 10 лютогоРосіяни розширюють на ТОТ мережу мілітарних клубів для підлітків У тимчасово окупованих районах України російські загарбники розширюють мережу клубів з метою мілітаризації підлітків, попередив повідомив Центр національного спротиву. 08:33, 10 лютогоНаслідки атаки на Одещині

в ОК “Південь” уточнили наслідки атаки на Одеську область. Другу і третю хвилі атак ворог спрямовував по припортовій інфраструктурі Подунав’я, де знищено 12 дронів. При цьому влучань уникнути не вдалось.

“Ворожі безпілотники поцілили в припортові об’єкти, поранено 3 працівників. А також – по цивільній інфраструктурі Ізмаїла”, – ідеться в повідомленні.

Як наслідок, понівечено технічні приміщення промислових і сервісних об’єктів, пошкоджено дорожнє покриття, вантажні та легкові автівки, в кількох житлових будинках вибити вікна, побито фасади, дахи.

Відомо також, що на території Ізмаїльського району внаслідок атаки, падінням уламків збитого дрона спричинено пожежу приватного будинка і гаража.

07:55, 10 лютогоУ Харкові унаслідок атаки загинули 7 людей, зокрема 3 дитини

У Харкові внаслідок атаки дронами вщент згоріли 15 житлових приватних будинків. На жаль, загинуло семеро людей, з них троє – діти 4, 7 років та 6-місячне немовля.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко уточнив, що тіла 5 людей (серед яких і були троє дітей) виявили в одному із приватних будинків, а на іншому об’єкті — ще 2 загиблих.

Ще троє людей зазнали поранень. У поліції пояснювали, що у 45-річного чоловіка опіки 1 – 2 ступеню. Він в лікарні, як і 61-річна жінка, яка надихалася чадним газом.

07:52, 10 лютогоУ Повітряних силах уточнили кількість знищених дронів

Росіяни у ніч проти суботи, 10 лютого, запустили по Україні 31 “Шахед”. Силами протиповітряної оборони було знищено 23 з них, повідомилм Повітряні сили.

Зазначається, що дрони були запущені з Балаклави та мису Чауда в окупованому Криму, а також із Курської області Росії.

07:28, 10 лютогоЗнищено 18 з 26 дронів

Силами і засобами протиповітряної оборони України знищено 18 із 26 ударних БПЛА типу “Шахед-136/131”. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у зведенні станом на ранок

07:20, 10 лютогоВорог атакував Одесу 9 “Шахедами”

Речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк розповіла деталі нічного обстрілу “Шахедами”. За її словами, було три хвилі атаки, безпосередньо по Одесі ворог спрямував 9 безпілотників. Усі 9 дронів були знищені.

Водночас уламки пошкодили об’єкт припортової інфраструктури. Відомо про одного постраждалого.

06:59, 10 лютогоЖертва в Харкові

У Харкові внаслідок пожежі, спровокованої влучанням ворожих “Шахедів” в АЗС, загинула людина, повідомляє Харківська обласна прокуратура в суботу вночі.

03:57, 10 лютогоУ Харкові влучання в АЗС

Ігор Терехов повідомив про влучання “Шахеда” по автозаправній станції у Немишлянському районі Харкова. Внаслідок цього стався вилив палива. За словами міського голови, паливо розтеклося вулицею з приватними будинками, вони спалахнули.

Станом на 01:00 повністю згоріли 14 будинків, евакуювали 50 людей. Ще чотирьох евакуювали з пожеж, зокрема – двох дітей.

01:53, 10 лютогоРосіяни запустили безпілотники

З вечора росіяни запустили безпілотники, у Харкові лунали вибухи. Після півночі кореспондент Суспільного повідомив, що щонайменше сім приватних будинків, господарчих споруд і гаражів горять на одній з вулиць у Немишлянському районі.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *