Руйнування значні: фото і відео наслідків удару по телевежі в Харкові

Коротка версія новини

  • Російські війська влучили в Харківську телевежу, руйнування значні.
  • Жодних жертв серед людей внаслідок влучання не сталося, працівники перебували в укритті з моменту, як розпочалася повітряна тривога.
  • У Харкові перебої з цифровим сигналом, але інтернет та мобільний зв’язок у місті працюють.

Російські війська влучили Харківську телевежу. Вона розламалась навпіл після прямого влучання. У місті перебої з сигналом цифрового телебачення

На жаль, вежа зазнала дуже серйозних руйнувань внаслідок атаки. Ймовірно, окупанти поцілили ракетою Х-59. Деталі влучань повідомила кореспондентка 24 Каналу з Харкова Анна Черненко.

Влучання у Харківську телевежу

Російські окупанти поцілили в телевежу в Харкові. Верхня частина рухнула на землю. Це була найвища споруда в місті. Під час тривоги співробітники перебували в укритті. Жертв серед людей немає.

Відбулося влучання, зруйнований наш об’єкт телевізійної інфраструктури. Одразу хочу спробувати випередити російську пропаганду – у них вже несеться, що у Харкові відсутній телевізійний зв’язок повністю, інтернет та мобільний зв’язок. Насправді ні. Все в порядку, сигнал є. Справді, є перебої з цифровим сигналом, але, думаю, найближчим часом повідомлять, наскільки швидко вдасться це полагодити,
– розповіла Анна Черненко.

Удар по телевежі / Відео 24 Канал

З мобільним зв’язком та інтернетом у місті все гаразд. Все інше, про що стверджують російські телеграм-канали – фейки, цьому не варто їм вірити.

Водночас руйнування телевежі справді є значними.

Телевежа у Харкові після влучання / Фото 24 Канал

Власне, це не перша спроба росіян вдарити по телевежі. У березні 2022 року окупанти били туди ж. Тоді були певні перебої з телевізійним зв’язком, однак все вдалося полагодити.

Прокуратура Харківщини вже повідомила, якою ракетою росіяни влучили у телевежу 22 квітня. Попередньо, це була керована авіаційна ракета Х-59. Водночас дані можуть уточнити, адже є певна складність у роботі всіх експертів, які працюють на місці.

Відео з місця подій у Харкові / 24 Канал

Хоч цей об’єкт дещо віддалений від житлових будинків, однак при попередній спробі удару по телевежі освітні заклади і будинки дуже постраждали. Якою б точною не була ракета – вона могла прилетіти в черговий житловий будинок. Втім росіяни через це особливо не переживали.

Інші удари по Харківщині

На жаль, ударами по Харкову росіяни не обмежилися. Били також по Слобожанському, Дергачах, Слобожанську керованими авіабомбами. У Вовчанську окупанти влучили по колишньому фермерському підприємству. На щастя, жертв та поранених внаслідок цих ударів не було.

Що відомо про останні атаки на Харків

  • Увечері 21 квітня у Харкові пролунали вибухи. Росіяни вкотре вдарили по околицях міста керованими авіаційними бомбами. Міський голова повідомив, що, на жаль, відомо про пораненого 19-річного хлопця. У нього осколкові поранення, його стан середньої важкості.
  • Напередодні від атаки росіян постраждав Вовчанськ, що на Харківщині. Планерний боєприпас влучив прямо у дев’ятиповерхівку. Внаслідок цього один під’їзд було повністю зруйновано, а сусідній – дуже сильно пошкоджено. Відомо про поранених та загиблих.
  • Тоді ж під ударами був і Харків. Місцеві чули кілька вибухів, зокрема в Індустріальному районі міста. Сили ППО збили ворожий безпілотник, тоді обійшлося без жертв та руйнувань.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *