Серйозне знищення: які перспективи має флот Росії після потоплення “Цезаря Кунікова”

Українські військові й розвідники 14 лютого затопили ще один великий десантний корабель Росії – “Цезар Куніков”. З такою динамікою країна-агресорка незабаром може позбутися всього чорноморського флоту.

Про це 24 Каналу сказав військовий експерт, льотчик-інструктор і полковник ЗСУ в запасі Роман Світан, коментуючи яскравий подарунок українцям на День Валентина. За його словами, одну половину флоту може знищити ГУР, а іншу – СБУ.

“Тому в росіян є така перспектива цього року – нарешті позбутись великої проблеми з тим, куди подіти чорноморський флот після звільнення Криму”, – зазначив Світан.

Щоб убезпечити свої кораблі від українських атак, окупанти ще восени перегнали їх у Новоросійськ, але весь чорноморський флот туди не поміщається. Якщо його затопити, то в принципі ця проблема щезне.

Від початку повномасштабного вторгнення Росія втратила пошкодженими або знищеними вже 11 кораблів.Україна систематично знищує шляхи сполучення з Кримом

Натепер росіяни використовують великі десантні кораблі як “морські мости”. Один ВДК може взяти приблизно 500 тонн вантажу.

Тому це серйозне знищення. Наше ГУР виконує серйозне завдання щодо мостів у Крим. “Морський міст” – це ВДК, “повітряний міст” – це Іл-76, які ГУР палить ще й на російській території. Сухопутний коридор поки що можемо діставати лише ракетами,
– констатував Світан.

На думку військового експерта, доля й Кримського мосту вже вирішена.

ВДК “Цезар Куніков” потонув: останні новини

  • У Defence Express написали, що успішна операція зі знищення “Цезаря Кунікова” стала результатом скоординованої “тактики зграї”. Це зробили за допомогою українських дронів Magura 5.
  • Представник ГУР Андрій Юсов припустив, що ВДК “Цезар Куніков” перевозив ракетне озброєння. За попередньою інформацією, більшості екіпажу не вдалося врятуватись.
  • До слова, ВДК “Цезар Куніков” уже зазнавав удару 24 березня 2022 року в порту окупованого Бердянська. Але тоді “Точка У” лише пошкодила судно.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *