Сили оборони “збили РЕБом ракету”: Ігнат пояснив, що змінилося у ППО України

Україна активно розвиває засоби радіоелектронної боротьби / Колаж 24 Каналу

У звіті після останньої комбінованої атаки 13 січня по Україні Повітряні Сили повідомили, що деякі ракети вдалося “збити засобами РЕБ”. Цей термін означає, що ракети не досягли своєї цілі, були збиті з курсу.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Повітряних Сил Юрій Ігнат – передає 24 Канал. Водночас він додав, що важливий внесок у розвиток РЕБ роблять звичайні громадяни.

Українська РЕБ розвивається

Юрій Ігнат пояснив, що Росія має потужні засоби радіоелектронної боротьби, однак Україна також не стоїть на місці. Зараз чимало цивільних підприємств залучених до виробництва цих систем. Наприклад, це можуть бути антидронові рушниці.

Відповідні ініціативи допомагають зберегти життя. Засоби РЕБ рятують і від FPV-дронів, і від дронів ударного типу. Також вони можуть “збити ракету”.

Зокрема може впливати на засоби повітряного нападу противника. Це безумовно, ракета може бути відведена, тобто не долетіти до своєї цілі,
– зазначив Ігнат.

З тих ракет, які летіли на Україну понад 20 ракет не досягли цілей. Це як і відведені засобами РЕБ, так і неякісні. Вони падають у полі – і не лише на українській території, на Росії вони також справно падають.

Протистояння через РЕБ

  • Після комбінованої атаки по Україні 13 січня в ISW зазначили, що раніше Сили оборони активно використовували комплекси РЕБ у боротьбі з БпЛА, але не з ракетами, тому це може стати переломним моментом у роботі комплексів. Українська адаптація є частиною ширшої тактичної та технологічної гонки “напад – захист”.
  • Голова Мінцифри Михайло Федоров анонсував створення в Україні “Армії роботів” та “Армії РЕБ”. До відповідної ініціативи планують залучити підприємців, які вже створювали різні продукти, вміють масштабувати продукти.
  • Водночас Росія також не стоїть на місці – вона застосовує засоби радіоелектронної боротьби, щоб збити з курсу ракети HIMARS та артснаряди Excalibur. Також окупанти використовують РЕБ для імітації пусків ракет і безпілотників, аби ввести в оману українську протиповітряну оборону.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *