У Росії новий антирекорд: за 6 годин сталися 3 аварії на авіарейсах

У Росії за 6 годин трапилися 3 авіаційні аварії / Фото Вікіпедії, колаж 24 Каналу

У Росії на 3 різних авіарейсах сталися аварії. Всі ці проблемні літаки належать одній місцевій авіакомпанії.

Всі аварії трапилися 12 січня на рейсах російської авіакомпанії “Побєда”. Причиною стала відсутність сертифікованого технічного обслуговування літаків.

Що відомо про аварії

Перша аварія сталася на рейсі Чебоксари – Москва. Коли літак дістався аеропорту Чебоксар, у нього під час посадки спалахнула основна стійка шасі. Пілоти побачили сигнали датчиків та повідомили про це диспетчеру, через що в аеропорті оголосили тривогу. Пізніше росіяни не змогли знайти видиме джерело вогню під час перевірки. У результаті авіалайнер відбуксували, а рейс затримався на 11 годин.

Друга аварія сталася на рейсі Москва – Барнаул. Коли літак перебував над Омською областю, у нього зламалася права бортова інерційна система. Також відмовила функція виконання автоматичної посадки. На додачу, у другого пілота на екрані перестала працювати планка, що показує, куди рухати штурвал. У результаті літак вимушено сів на аеродромі Новосибірська. До пункту призначення транспорт дістався через 2,5 години, а зворотний рейс затримався на 3 години.

Третя аварія відбулася на рейсі Москва – Уфа. Під час прольоту над Чувашією пілоти повідомили про запах горілої проводки у туалеті літака та попросили дозволу сісти в Уфі. У результаті пасажири дісталися російської столиці на 2,5 години пізніше, ніж вони розраховували.

У Росії також є проблеми з аеропортами

  • Нещодавно російські військові пілоти замерзли на аеродромі “Міллєрово”. Вони через телеграм-канали просили прислати їм дрова та акумулятор. Пізніше ці льотчики отримали за це догану від керівництва.
  • Як повідомлялося раніше, в Оренбурзі у новорічну ніч загорівся аеропорт. Пожежу спричинило коротке замикання. У результаті довелося евакуювати людей та переносити рейси на 10 годин.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *