Старі F-16 для України: американський пілот відповів, чому для них є місце на полі бою

Американський пілот розповів про головну перевагу F-16 / Колаж 24 Каналу

Американський пілот Ден Гемптон розкрив потенціал старих моделей F-16, якщо Захід вирішить надати саме їх нашій державі. Він наголосив на легкості їхньої модернізації.

У контексті передачі Україні винищувачів F-16, підполковник у відставці Ден Гемптон, ветеран бойових дій, поділився своїми думками щодо ефективності цих літаків у сучасних умовах. В інтерв’ю він зазначив, що попри вік певних моделей, їх можна легко оновити. Це робить винищувачі значно кращими за російські аналоги.

Легкість модернізації як перевага

Гемптон зазначив, що система модернізації F-16 дозволяє швидко замінювати старі компоненти на новітні, зокрема авіоніку та радари. Це надає літакам перевагу, яка може бути критичною в умовах війни.

Так, це старі моделі, але вони легко оновлюються, і їх авіоніка, радари та озброєння значно кращі. Якщо ними керують західні пілоти або ті, хто навчався на Заході, це велика перевага,
– сказав він.

Пілот також не розуміє “таємничість”, яка оповила інформацію щодо конкретних моделей F-16, які можуть передати Україні. Він вважає, що має бути відкритість у цьому питанні та закликає до більшої прозорості.

За словами Гемптона, якби від нього залежало, він би передав Україні найсучасніші моделі F-16, які могли б забезпечити значну підтримку українським військовим у їх боротьбі за свободу нашої держави.

Які саме моделі отримують українці, я не знаю. Про це усі мовчать… Якби від мене залежало, я б віддав Україні останні моделі F-16, які ми могли б надати.

F-16 для України: важливе питання

Передача Україні багатоцільових винищувачів F-16 стане важливим кроком у зміцненні нашої обороноздатності та надасть повітряну перевагу на фронті у війні проти окупантів.

  • Водночас Росія продовжує використовувати стратегію масованих ракетних ударів по Україні, намагаючись завдати шкоди військовим, оборонним об’єктам та інфраструктурі.
  • Естонська розвідка попереджає, що Кремль може продовжити такі атаки, використовуючи бомбардувальники дальньої авіації та крилаті ракети “Калібр”. Це свідчить про спроби виснажити українську систему ППО.
  • За словами Юрія Ігната, речника Повітряних сил України, не слід пов’язувати масовані ракетні удари Росії зі страхом ворога щодо отримання Україною винищувачів F-16, оскільки кожна ракета має конкретну ціль.
  • Американський пілот у відставці Ден Гемптон висловив думку, що F-16 можуть значно підсилити українські Повітряні сили та допомогти взяти під контроль повітряний простір, а також збивати ворожі крилаті ракети.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *