Студентам-медикам дозволили кілька разів складати іспити

Випускники медичних і фармацевтичних спеціальностей відтепер зможуть кілька разів перескладати єдиний державний кваліфікаційний іспит. До цього часу перескласти іспит можна було не більше одного разу.

Відповідне рішення ухвалено Кабінетом Міністрів через негативні результати складання студентами іспитів цьогоріч, і відповідно, ризик виникнення дефіциту медичних і фармацевтичних працівників під час та після війни.

В уряді зазначають, що тривала війна та складна безпекова ситуація призвели до значних ускладнень у навчальному процесі та підготовці до складання іспитів, особливо в університетах, наближених до лінії фронту.

Крім того, через щоденні загрози та системні обстріли території України, чимало студентів змушені були покинути власні домівки та переїздити на більш безпечні території та/або за межі України.

Тож, з огляду на те, що студенти після неуспішного складання іспиту мають бути відраховані, є ризик виникнення дефіциту медичних і фармацевтичних працівників під час та після війни.

Тому уряд ухвалив рішення, завдяки якому студенти зможуть поновитися на навчанні за тією ж самою спеціальністю та перескласти кваліфікаційний іспит через рік (після двох семестрів навчання). Перескласти іспит у такому випадку студент може лише один раз.

В уряді зазначають, що таке рішення є важливим для забезпечення прав студентів на здобуття вищої освіти та позитивно вплине на збереження кадрового потенціалу в системі охорони здоров’я України як під час, так і після війни.

Як відомо, атестація студентів, які навчаються за спеціальностями галузі знань «Охорона здоров’я», здійснюється у формі єдиного державного кваліфікаційного іспиту.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *