Тиск дуже великий, – політтехнолог розібрав, чи буде допомога Україні від США

Видання Newsweek написало, що виборчу кампанію спікера Палати представників Конгресу США Майка Джонсона спонсорував власник Тульського патронного заводу у Росії. Про це було відомо давно.

Цю інформацію про Майка Джонсона оприлюднили саме зараз, тому що суспільство США тисне, щоб Конгрес проголосував за допомогу Україні. Таку думку 24 Каналу озвучив політтехнолог Михайло Шейтельман.

Кампанія щодо Майка Джонсона

Михайло Шейтельман пригадав, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан був проти виділення для України фінансування від ЄС на 50 мільярдів доларів. Однак він був змушений погодитись. До прикладу, 1 лютого, коли проходив саміт у Брюсселі, зранку почала падати їхня валюта – угорський форинт.

Зараз щодо Майка Джонсона ведеться така ж кампанія, щоб він поставив законопроєкт про допомогу Україні на голосування. Як написали у CNN, у Конгресі більшість виступає за виділення фінансової допомоги Україні. Питання стоїть тільки щодо постановки на голосування.

Фактично це певний саботаж, коли людина не ставить на голосування законопроєкт, за який виступає 70 сенаторів. Тому тиск зараз дуже великий. Чи захоче Трамп продовжувати?
– сказав політтехнолог.

Він додав, що за останній місяць рейтинг екслідера США Дональда Трампа впав. Він часто робить антиукраїнські заяви та просуває проросійські наративи. Різниця між ним та президентом Джо Байденом впала на 3%, раніше різниця становила 6%. Тому Трамп вже поступово хоче показати, що його не підтримує Кремль.

Допомога Україні з боку США: головне

  • 13 лютого Сенат США підтримав законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню. Він передбачає 95,3 мільярда доларів для цих країн. Зокрема, понад 60 мільярдів доларів планують надати Україні.
  • Далі за допомогу має проголосувати Палата представників і документ має підписати Джо Байден. Водночас Палата представників посеред лютого 2024 року пішла на канікули. Тоді спікер Майк Джонсон не поставив на голосування пакет допомоги. ЗМІ писали, що він відмовився це зробити через виключення положень про безпеку кордонів.
  • Президент США Джо Байден 27 лютого зустрівся з лідерами Конгресу. Як повідомляє The Washington Post, Байден запросив спікера Палати представників Майка Джонсона, лідера демократів у Палаті представників Хакіма Джеффріса, лідера демократів у Сенаті Чака Шумера та лідера республіканців Мітча Макконнелла зустрітися із ним. Зокрема, темою дискусії буде нагальна потреба в ухваленні пакета допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *