Зеленський прибув в Албанію з візитом: яка мета поїздки президента

Зеленський 28 лютого прибув у Албанію / Колаж 24 Каналу

Володимир Зеленський 28 лютого прибув до столиці Албанії Тирани. Українського очільника зустріли прямо на виході з літака.

Про це повідомив міністр із питань Європи та закордонних справ Албанії Іглі Хасані у соцмережі Х, раніше відомій як твітер. До Тирани Зеленський прибув після свого візиту до Саудівської Аравії.

Зеленський прибув у Албанію з візитом

Хасані зазначив, що для нього велика честь вітати українського лідера в албанській столиці Тирані. Глава албанського МЗС оприлюднив фото, на якому зустрічав Зеленського прямо з літака.

Зеленський прибув у Албанію / Фото з акаунту @IgliHasani у соцмережі Х

Ключовий момент для зміцнення двосторонніх зв’язків і солідарності з Україною в її героїчній боротьбі проти агресії Росії,
– написав Хасані.

Зеленський візьме участь у саміті

Президент України підтвердив, що дійсно прибув з візитом до Албанії. Там у нього запланована зустріч з прем’єр-міністром Еді Рамою. Також Володимир Зеленський візьме участь у саміті “Україна – Південно-Східна Європа” та проведе двосторонні зустрічі з учасниками.

З прем’єр-міністром Албанії та його командою проведемо переговори щодо оборонної та політичної співпраці, підтримки Формули миру та роботи над безпековими угодами. Албанія – одна з країн, які приєдналися до Вільнюської декларації G7, за що ми дуже вдячні,
– наголосив Зеленський.

Під час саміту президент України планує обговорити спільний шлях до євроатлантичної мети. Окрім того, Зеленський також запропонує підтримати зусилля України із забезпечення справедливого й довготривалого миру, організацію Глобального саміту миру у Швейцарії.

Зеленський повідомив, що під час зустрічі з прем’єр-міністром Еді Рамою підписав Договір про дружбу та співробітництво між Україною та Албанією. Цей документ сприятиме розвитку співпраці між країнами та зміцненню позицій України в Балканському регіоні.

Сьогодні говорили й про оборонні потреби України та можливість спільного виробництва озброєнь. Дякуємо уряду та народу Албанії, ніколи не забудемо теплого ставлення вашого суспільства до українців!
– мовиться у повідомленні президента.

Зеленський зустрівся з прем’єром Албанії: дивіться відео

Зеленський побував у Саудівській Аравії

  • Володимир Зеленський 27 лютого приїхав до Саудівської Аравії. Український глава держави зустрівся зі Спадкоємним принцом Мухаммадом бін Салманом аль Саудом.
  • Найголовнішою темою зустрічі, питанням номер один була Формула миру. Президент повідомив, що під час зустрічі було обговорено пункти Формули миру та прогрес, який може бути досягнутий у їхній реалізації.
  • Також важливою темою зустрічі стали “конкретні можливості двосторонньої співпраці України та Саудівської Аравії в економічній і технологічній сферах”. Президент зазначив, що команди працюватимуть за відповідними напрямами, які були обговорені.
  • Крім того, Зеленський обговорив із саудитами повернення полонених і депортованих українських осіб. Адже Саудівська Аравія виступає лідером у посередництві зі звільнення наших громадян від рук загарбників.
  • ЗМІ також писали, що Володимир Зеленський планує відвідати Вірменію та Азербайджан. За даними журналістів, візит українського очільника у ці дві країни може відбутися в березні 2024 року.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *