Тривога була всього 20 хвилин: ворог двічі за день піднімав МіГ-31К

Повітряна тривога 3 лютого / Колаж 24 Каналу

По всій Україні вдень 3 лютого вдруге пролунали сигнали повітряної тривоги. Тривогу оголошували через зліт МіГ-31К.

Це повітряне судно окупантів – носій гіперзвукової ракети типу “Кинджал”. 24 Канал закликає всіх громадян прямувати в укриття, адже це може врятувати життя і полегшити роботу захисникам неба.

Удруге злетів МіГ-31КОновлено. Уже за 20 хвилин, о 13:15, пролунав відбій повітряної тривоги.

Повітряні сили о 12:55 повідомили, що в Росії знову злетів МіГ-31К. Тривога знову охопила всю Україну, тому закликаємо українців не нехтувати сигналами повітряної тривоги та пройти в найближче укриття.

Мапа тривог на 12:55 3 лютого 2024 року

У мережі уточнили, що цього разу 1 борт злетів з аеродрому Саваслейка.

Що відомо про повітряну тривогуВідбій повітряної тривоги. О 12:19 Повітряні сили дали відбій тривоги, спровокованої МіГ-31К. Утім, зберігається активність ворожої тактичної авіації на східному та північно-східному напрямках. Залишається загроза застосування авіаційних засобів ураження.

Повітряна тривога пролунала в усіх областях України близько 11 години 40 хвилин. Тоді Повітряні сили ЗСУ попередили про зліт ворожого судна в небо.

Ракетна небезпека по всій території України. Зліт МіГ-31К з аеродрому Моздок!
– мовиться в дописі військових.

Варто зазначити, що російський МіГ-31К – загроза нашій державі через його здатність переносити гіперзвукову ракету типу “Кинджал”, що може оминати українські системи ППО.

Крім того, присутність поблизу МіГ-31К винищувачів Су-30СМ, здатних нести крилаті ракети, посилює побоювання щодо можливої ракетної небезпеки, пов’язаної з цим літаком.

Що відомо про ракети “Кинджал” / Інфографіка 24 Каналу

Зльоти бортів МіГ-31К також можуть здійснюватися для передислокації, тренувальних польотів, випробувань тощо. Через це тривога оголошується по всіх областях нашої держави.

Крім того, віднедавна літак також проводить патрулювання Чорного моря з дозаправлянням, від чого частота і тривалість тривог по всій Україні суттєво збільшилися.

Зверніть увагу! Оперативно про тривоги, ракетну небезпеку в усіх областях України та вибухи читайте в нашому телеграмі.До цього росіяни обстріляли Україну Шахедами

  • У Повітряних силах розповіли, що вночі 3 лютого російські громадяни обстріляли Україну 14 дронами-камікадзе типу “Шахед”. Наші захисники знищили 9 ворожих безпілотників.
  • Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак зауважив, що в області внаслідок атаки безпілотниками є влучання. Зокрема, спалахнули пожежі в приватних будинках, а без світла залишилися тисячі людей.
  • Під ударами Шахедів опинилася й Житомирська область. Там працювала протиповітряна оборона, тому обійшлося без жертв і постраждалих.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *